Tools4ever werkt samen met Thinclientspecialist

Tools4ever en Thinclientspecialist zijn een samenwerking gestart. Zij gaan een gezamenlijk aanbod van thin clients (hardware) met single sign on (sso) en authentication management (software) aan de man brengen. Deze oplossing is bedoeld voor bedrijven die hun bestaande desktops willen vervaervangen door een thin client-omgeving in combinatie met snel en veilig inloggen met sso en authentication management.

Ingegeven door de uitfasering van Windows XP in april 2014 zijn steeds meer organisaties op zoek naar een nieuw werkplekconcept, waarin ook desktop virtualisatie en thin clients voorkomen. Thinclientspecialist helpt organisaties bij hun zoektocht naar de invulling hiervan op basis van de huidige infrastructuur of de doelstellingen die in het nieuwe werkplekconcept zijn gesteld. Deze overstap is tevens een startpunt om het inlogproces voor eindgebruikers eenvoudiger te maken.

Met de sso en authentication management-software van Tools4ever kunnen eindgebruikers snel en veilig inloggen met behulp van hun smartcard en pincode waarna zij automatisch - zonder gebruik van gebruikersnamen of wachtwoorden - toegang hebben tot de applicaties waarvoor zij geautoriseerd zijn. Door de Follow-Me-functionaliteit kunnen eindgebruikers hun openstaande sessie meenemen van werkplek naar werkplek.

'Zowel wij als Tools4ever hebben een oplossingsgerichte kijk op de eindgebruiker', aldus Marc Terveer, eigenaar van Thinclienstspecialist. 'We kunnen iedere mogelijke thin client leveren die het beste aansluit op wat de klant al heeft draaien, bijvoorbeeld Linux, Citrix, VMware, Windows, en kunnen bedrijven daarin onafhankelijk adviseren. Dat we nu een combinatie met Tools4ever en hun sso- en authentication management-software kunnen maken, maakt ons aanbod nog sterker.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-04T15:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.