Microsoft stelt Satya Nadella aan als nieuwe CEO

Satya Nadella wordt de nieuwe ceo van Microsoft en volgt daarmee Steve Ballmer op. Nadella werkt al 22 jaar voor de softwarereus en was hiervoor executive vice president van Microsofts Cloud en Enterprise Group.

Na een zoektocht van ruim vijf maanden stuurde vertrekkend ceo Steve Ballmer vandaag een e-mail rond aan Microsoft-medewerkers waarin hij de 46-jarige Nadella presenteert als zijn opvolger. ‘In deze tijd van transformatie is er geen beter leider voor Microsoft dan Satya Nadella’, laat ook oprichter Bill Gates weten in een persbericht. De leiderschapskwaliteiten en technologiekennis van de nieuwe ceo worden door zowel Ballmer als Gates alom geprezen. Sinds zijn aantreden in 1992 is Nadella een speerpunt geweest in grote strategische en technische verschuivingen in het portfolio van de softwarebouwer. Vooral de stap naar de cloud en de ontwikkeling van een van de grootste cloud infrastructuren die Bing, Xbox, Office en andere Microsoft-diensten ondersteund is voor een groot deel op het conto van Nadella te schrijven.

Ballmer met pensioen

Nadella zegt zich in een mail aan het bedrijf vereerd te voelen om het bedrijf te mogen leiden. ‘De mogelijkheden voor ons bedrijf zijn er, maar om ze te verzilveren moeten we focussen, snel reageren en blijven transformeren. Onze industrie heeft geen respect voor traditie, alleen voor innovatie. Dit is een kritieke tijd voor zowel de industrie als Microsoft.’ De benoeming van Nadella betekent dat Ballmer nu ook echt van zijn oude dag kan gaan genieten. Op 23 augustus 2013 liet hij weten met pensioen te gaan zodra een opvolger was gevonden.

Gates terug in Board of Directors

Bill Gates komt met het aantreden van Nadella terug in de Board of Directors, ditmaal als oprichter en technologieadviseur. Hij heeft toegezegd weer meer tijd te gaan spenderen aan het bedrijf en daarmee Nadella te ondersteunen en richting te geven. John Thompson is onafhankelijk bestuurder in de Board en neemt nu ook de rol van voorzitter op zich. ‘Satya heeft onze unanieme steun’, laat hij weten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-04T16:22:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.