IBM zet weer het mes in personeelsbestand

Ontslag

IBM wil komend jaar zo’n vijftienduizend banen wereldwijd schrappen en trekt daar een miljard dollar voor uit. Dat blijkt volgens The Register uit gegevens van de vakbond Alliance@IBM. Vorig jaar trok Big Blue eenzelfde bedrag uit voor een ‘herinrichting van het personeelsbestand’.

IBM liet tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers eerder dit jaar al weten meer ontslagen niet uit te sluiten. IBM verkocht eind vorig jaar zijn klantenservice aan Synnex voor 505 miljoen dollar. De afronding van die overname wordt in het eerste kwartaal van 2014 verwacht. ‘Het gros van de maatregelen omtrent de herinrichting van ons personeelsbestand zal eveneens in dit kwartaal plaatsvinden’, liet cfo Martin Schroeter weten. De reductie van het aantal medewerkers vormen onderdeel van IBM’s voortdurende missie om zijn doelstelling van twintig dollar per aandeel inkomsten te verwerven, een van de redenen voor het bedrijf om zijn serverdivisie begin dit jaar aan Lenovo te verkopen.

Nieuwe klap

Lee Conrad, coördinator bij Alliance@IBM, liet The Register weten dat de verkoop aan Lenovo een nieuwe klap was voor de medewerkers bij Big Blue. Deze stap heeft gevolgen voor 7500 werknemers bij IBM en komt bovenop het nieuws dat er weer een flink aantal banen wordt geschrapt dit kwartaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heeft de verkoop van de serverdivisie hier ook geen invloed op?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-05T10:01:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.