ICT-beurs CeBIT breidt uit naar India

Deutsche Messe gaat ook in India een CeBIT organiseren. De Indiase variant op de grootste ict-vak- en handelsbeurs ter wereld vindt plaats van 12 tot 14 november 2014 in het International Exhibition Centre in Bangalore. CeBIT India verwacht zowel bezoekers uit het land zelf aan te trekken alsook uit de omringende landen. De uitbreiding naar India past in de internationale strategie van Deutsche Messe. Er zijn al zuster-Cebit's in Turkije, Australië en Brazilië.

Deutsche Messe exporteert de ict-beurs naar het buitenland onder de vlag 'CeBIT Events Worldwide'. Het idee is dat de CeBIT in Hannover de internationale ontmoetingsplek is voor ict-professionals en dat bedrijven deze ervaringen tijdens de zusterevenementen op de overzeese markten kunnen uitdragen. Daarmee zijn ze uiteindelijk in staat om hun klantenkring beter te bedienen, aldus directielid Andreas Gruchow, die bij Deutsche Messe verantwoordelijk is voor het internationale beurzenbeleid in andere landen, tijdens een persconferentie op de CeBIT.  

'CeBIT heeft wereldwijd een sterke naamsbekendheid en daardoor ook een groot potentieel voor verdere ontwikkeling van het merk', stelt Gruchow. 'De gespecialiseerde, grote en nog steeds groeiende Indiase ict-markt biedt voor ons kansen om er een vak- en handelsbeurs te organiseren.'   

Internationalisering

In 1999 organiseerde Deutsche Messe voor het eerst een ict-beurs in het buitenland: in Turkije, In 2002 volgde Australië en in 2011 Brazilië, waar de CeBIT onder de naam Bits (Business IT South America) wordt gehouden. Op de jaarkalender staat als eerste in maart de CeBIT in Hannover gepland, gevolgd door CeBIT Australia (Sydney) en Bits (Porto Alegre) in mei. Daarna volgen CeBIT Bilisim Eurasia (Istanboel) in september en voortaan CeBIT India in november.

CeBIT staat voor Centrum für Büroautomation, Informationstechnologie und Telekommunikation. De vak- en handelsbeurs wordt sinds 1986 als zelfstandig evenement elk voorjaar in Hannover georganiseerd door de Deutsche Messe AG. Daarvoor maakte het deel uit van de Hannover Messe, de nog grotere industriebeurs van Deutsche Messe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-12T11:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.