Binnen half jaar nieuw besluit over DTO

In het komende halfjaar valt een besluit of de Defensie Telematica Organisatie (DTO) alsnog wordt uitbesteed. Het Britse ministerie van Defensie is al een stap verder. Het heeft de vernieuwing en het beheer van zijn infrastructuur in handen gelegd van het Atlas Consortium, aangevoerd door EDS.

De toenmalig demissionair CDA-staatssecretaris Cees van der Knaap besloot in het najaar van 2002 tot uitstel van de verkoop van DTO. De ict-divisie van Defensie kreeg drie jaar de tijd om te bewijzen dat het doelmatiger en marktconformer kan opereren tegen lagere tarieven.

 

Concreet betekende dit dat het agentschap dit jaar zo’n 30 procent goedkoper moet opereren met vijfhonderd plekken minder dan de toen circa tweeduizend arbeidsplaatsen. Zwaarwegend in het besluit was dat de meeste gebruikers van Nafin (Netherlands armed forces integrated network: het landelijk dekkende glasvezelnetwerk) het veiligheidsrisico van het afstoten van het netwerkbeheer aan derden te groot vonden.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie vertelt dat de evaluatie over het presteren van DTO momenteel wordt afgerond. Daarna zal die worden aangeboden aan de bewindslieden. "Naar verwachting zal in het komende halfjaar een besluit worden genomen over al dan niet uitbesteden van DTO."

 

Het uitgebreide artikel staat in de Computable van 11 maart 2005.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

DTO heeft veel maatwerk-systemen voor Defensie ontwikkeld en naast netwerk beheer, beheren ze deze legacy systemen op technisch vlak. Naast outsourcing van het netwerk- en desktop beheer, zal er een migratie moeten plaatsvinden van legacy naar ERP.
Welke partij gaat dit doen?.

Veel maatwerk systemen?. Hooguit een stuk of 10 op een populatie van honderden. De focus van DTO ligt bij technisch beheer, netwerk- en desktopbeheer. 40.000 werkplekken en beheer NAFIN netwerk met 2000 FTE´s is misschien too much.?

Een commerciele partij neemt bij een uitbesteding waarschijnlijk alleen de klanten van DTO over, niet de DTO-ers. Deze zijn immers niet in staat zich aan te passen aan de eisen die een snelle en dynamische, maar vooral resultaatgerichte ICT markt vraagt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-11T16:16:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.