Managed hosting door True

Aantal bezoekers CeBIT daalt opnieuw

Hoger IT-management weet beurs vaker te vinden

 

David Cameron op CeBIT 2014

Britse premier David Cameron tijdens CeBit 2014

Ict-beurs CeBIT heeft in 2014 minder mensen getrokken dan in 2013. Volgens de organisatie kwamen 210.000 bezoekers naar de ict-beurs in Hannover. In 2013 waren dat er 285.000. Het aantal cio's en hoogste ict-verantwoordelijken dat de beurs bezocht, verdrievoudigde ten opzichte van een jaar eerder en kwam uit op ruim tweeduizend.

Organisator Deutsche Messe, dat de beurs nadrukkelijk positioneert als 's werelds grootste zakelijke ict-beurs, houdt vast aan de nieuw ingeslagen weg van zakelijke ict-beurs. Het zegt dat de beurs sowieso tot 2016 in de agenda staat.

Van de ruim 210.000 bezoekers kwam een kwart van buiten Duitsland. 92 procent van de beursgangers werkt in de ict-branche. Volgens de organisator bezocht iedere bezoeker gemiddeld 26 stands en is er op de beurs voor 25 miljard euro onderhandeld aan ict-deals. Het Nederlandse Leaseweb tekende bijvoorbeeld een contract met Huawei voor de uitbreiding van hostingdiensten op basis van servers van de Chinese fabrikant.

Groot-Brittannië

Partnerland Groot-Brittannië was met ruim 130 bedrijven vertegenwoordigd. Tijdens de opening van de beurs riep de Britse premier David Cameron op tot intensieve samenwerking tussen Duitse en Britse ict-wetenschappers. Ook werd bekendgemaakt dat de beurs uitbreidt naar India.

CeBIT 2015 vindt plaats van 16 tot en met 20 maart 2015.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5025615). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

zelf ben ik 3x bijgeweest, dit jaar niet. Nu ze cebit alleen op zakelijk gericht hebben en ticket nu 20eu duurder gemaakt hebben dan afgelopen jaren (dan nog reis (brandstof) is het mij veel te duur geworden)

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×