Atos Origin heeft oogje op Siemens Business Services

Siemens zou onderhandelen met Atos Origin over een fusie of verkoop van Siemens Business Services (SBS). De Duitse investeringsbank Sal.Oppenheim zegt in een marktanalyse dat het dit uit welingelichte bronnen heeft vernomen, meldt Computergram.

Volgens de Britse online-nieuwsdienst Computergram reageerde Klaus Kleinfeld, de topman van Siemens, op de Oppenheims analyse met de opmerking dat alle opties open zijn aangaande de toekomst van SBS (omzet 4,7 miljard euro, 36.1000 medewerkers). Atos Origin (omzet: 5,3 miljard euro, 45.000 werknemers) wilde niet ingaan op speculaties.

 

Dat bedrijf zoekt al geruime tijd naar versterking van zijn zwakke positie op de Duitse markt. Het baarde september vorig jaar al opzien met de overname van de infrastructuurdivisie van Itellium Systems & Services, het it-bedrijf van de Duitse warenhuisgigant Karstadt Quelle uit Essen. Zo’n negenhonderd personeelsleden stapten over naar de Frans-Nederlandse automatiseerder.

Een eventuele overname van of wellicht fusie met Siemens Business Services is echter van een geheel andere orde. De combinatie staat direct in de top van grootste ict-dienstverleners in Europa. De grote vraag is wel of Atos Origin een dergelijke grote overname al kan behappen, na de inlijving van de Sema Group vanaf 2004.

Meer over Atos Origin en SBS in de Computable van 11 maart 2005.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-11T16:23:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.