ICT-investeerder TIIN fuseert met Berk Partners

Investeringsmaatschappijen Tiin Capital uit Bosch en Duin en Berk Partners uit Abcoude kondigen een fusie aan. Door samen te gaan willen ze het grootste informele investeerdersnetwerk van Nederland vormen. Ze richten zich met dit netwerk op investeringen in Nederlandse ict- en high-tech bedrijven in de start- en groeifase en voor investeringen in volwassen midden- en kleinbedrijven.

De krachtenbundeling leidt tot een sterke combinatie van specialisten in ict- en hightech-bedrijven enerzijds en management buy-outs anderzijds; de investeringsmaatschappijen zijn complementair qua expertise en netwerken. 'De samenvoeging van de twee fondsbeheerders maakt het ook mogelijk efficiënter te werken en verder te professionaliseren', aldus Maarten Derks van Tiin Capital. Na de fusie zal de nieuwe combinatie ruim 65 miljoen euro onder beheer krijgen.

Eigen labels

Partijen blijven op fondsniveau hun eigen labels voeren en vullen elkaar aan in kennis, kunde en netwerk. De twee netwerken zullen bij gezamenlijke activiteiten mengen. Berk Partners heeft in de achterliggende jaren diverse management buy-outs in het mkb gefinancierd, zoals jeneverproducent Johannes de Kuyper, verpakkingsproducent (suikerzakjes) Van Oordt en spellenbedrijf Jumbo.

Structurele groei is ook bij deze bedrijven alleen mogelijk door continu te vernieuwen en te innoveren. Ict en technologie spelen hierbij een grote rol, disciplines waarin Tiin Capital kennis heeft opgebouwd met onder meer participaties in Readspeaker, Chess iX, Informaat CXP en Lantech. De twee fondsbeheerders mensen dat de nieuwe combinatie, door hun beider kennisgebieden uit te wisselen, zich in de markt sterk kan profileren als een breed platform dat klaar is voor de toekomst.

Berk en Tiin

Berk Partners komt voort uit het in 1974 opgerichte Berk Holding, de privé beleggingsmaatschappij van Ben Pon. Nadat hij in 1990 besloot zijn gehele aandelenbelang in Pon Holdings - importeur in Nederland van onder meer de automerken Volkswagen en Audi - aan zijn familie te verkopen, werd Berk Holding omgevormd tot een investeringsmaatschappij.  

The Informal Investors Network (Tiin) Capital investeert sinds 1998 in ict- en high tech-ondernemingen via de fondsen Tiin Buy-out & Growth Fund, Techfund, Tiin Techfund 2 en Tiin TechFund 3. Naar verwachting zal hieraan komend half jaar een tweede Buy-out & Growth Fund worden toegevoegd. Investeerders kunnen zich hier voor aanmelden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-17T17:43:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.