ICT-overnamemarkt zit weer in de lift

knoppenbord lift

In de eerste drie maanden van 2014 zijn er zeventig geregistreerde overnames, fusies en deelnemingen geweest op de Nederlandse ict-overnamemarkt. Een stuk meer dan de 52 transacties in het eerste kwartaal van 2013. Daar waar banken zich nog terughoudend opstellen, laten investeerders zich gelden, ook vanuit het buitenland. Dit blijkt uit het kwartaaloverzicht dat Computable met financieel adviesbureau Mazars Berenschot Corporate Finance (MBCF) samenstelde.

Daar waar het totaal aantal overnames, fusies en investering in 2013 daalde, lijkt 2014 weer een jaar van groei te worden. Niet alleen steeg het aantal transacties in het eerste kwartaal (zeventig) van 2014 in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden (52), ook is het aantal van zeventig beduidend meer dan het aantal transacties in het slotkwartaal van 2013 (57). Viel in dat vierde kwartaal al de actieve rol op van investeerders, zowel investeringsmaatschappijen als partijen uit het informele circuit, in de eerste drie maanden van 2014 waren deze partijen ook behoorlijk actief.

Ramon Schuitevoerder, senior adviseur in het ict-team van financieel adviesbureau Mazars Berenschot Corporate Finance, constateert dat het aandeel strategische transacties in het totaal aantal transacties in het afgelopen eerste kwartaal achterbleef. Maar hij herkent wel de signalen die aangeven dat er een verandering op komst is. 'In andere sectoren is de terugkeer van de strategische transactie al zichtbaar. Het duurt niet lang voordat dit in de ict-sector ook zichtbaar is. De grote partijen profiteren daarvan als eerste.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-21T11:58:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.