Directeur Draka is nieuwe voorzitter Fedet

Fedet: de nieuwe voorzitter Rob van Veen (links) en vertrekkend voorzitter René Wortelboer (rechts)

Rob van Veen, commercieel directeur van Draka Kabel, is de nieuwe voorzitter van de Federatie Elektrotechniek (Fedet). Fedet vertegenwoordigt honderdzeventig lid-bedrijven uit de elektrotechnische branche en daarmee een omzet van vier miljard euro en 24.000 medewerkers. De vijftigjarige Van Veen was al lid van het bestuur. Hij volgt René Wortelboer op, die bij Cito Benelux met pensioen gaat. Hij werd op de algemene ledenvergadering van de branchevereniging benoemd tot erelid van verdienste van Fedet.

Rob van Veen zegt 'vereerd en trots' te zijn dat hij de elektrotechnische branche mag vertegenwoordigen binnen het FME, de overkoepelende werkgeversorganisatie waarvan Fedet deel uitmaakt. 'Ik fungeer graag als gesprekspartner naar de overheid en de politiek en zal hen mede wijzen op het belang van de maakindustrie, zowel voor de werkgelegenheid als ook nut en noodzaak voor het technisch onderwijs in Nederland. Als we kijken naar de maatschappelijke en economische uitdagingen, zoals de energie- en milieuvraagstukken, de toenemende behoefte aan zorg vanwege de vergrijzing van de bevolking en de groei van stedelijke gebieden, dan hebben wij als branche veel oplossingen op de plank liggen.'

Van Veen vindt verder dat de Nederlandse industrie moet inhaken op internationale ontwikkelingen, zoals de vergaande digitalisering van productieprocessen ('smart industrie'). 'Die leiden tot standaarden op het gebied van transport van data en energie, alsmede de beveiliging daarvan. Wij kunnen en moeten meegaan in die ontwikkeling. Net als in Duitsland, kan ook onze overheid daarin stimulerend optreden', aldus de kersverse voorzitter van Fedet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-20T16:11:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.