Nederland ICT wijzigt leveringsvoorwaarden

Brancheorganisatie Nederland ICT heeft nieuwe algemene voorwaarden opgesteld. De oude leveringsvoorwaarden stamden uit 2009 en waren gemaakt door voorloper ICT~Office. Nederland ICT heeft vergaande wijzigingen doorgevoerd. De voorwaarden zijn aangepast op nieuwe wet- en regelgeving, gerechtelijke uitspraken en nieuwe vormen van dienstverlening, zoals cloud computing. De voorwaarden van Nederland ICT zijn tot stand gekomen met hulp van de leden van de brancheorganisatie. Die bedrijven hebben de nieuwe voorwaarden uitgebreid getoetst in de praktijk en suggesties aangedragen voor verbeteringen.

De brancheorganisatie: 'Vanuit ict-bedrijven is er altijd veel vraag naar algemene voorwaarden. In een dynamische sector als de ict is regelmatig actualiseren noodzaak. De nieuwe voorwaarden bevatten afspraken tussen ict-aanbieder en afnemer op het gebied van softwareontwikkeling, SaaS-diensten en licenties.'

De voorwaarden van Nederland ICT zijn anders opgezet dan de oude voorwaarden van ICT~Office. De nieuwe voorwaarden omvatten één integrale set aan voorwaarden die in zijn geheel aan klanten kan worden verstrekt. Bij de vorige voorwaarden moesten specifieke modules geselecteerd worden die van toepassing waren op de overeenkomst.

De Nederland ICT-voorwaarden bestaan naast het hoofdstuk ‘Algemene Bepalingen’, waarin algemene juridische zaken zijn geregeld, uit verschillende hoofdstukken waarin specifieke juridische onderwerpen worden beschreven.

Verwijzing in offerte

De voorwaarden zijn voor leden van de branchevereniging gratis beschikbaar. Niet-leden moeten betalen. De brancheorganisatie zet ook een aantal cursussen op over het gebruik van de voorwaarden. Eén tip geeft het ict-bedrijven gratis mee. 'Bij het hanteren van de leveringsvoorwaarden volstaan veel bedrijven met een verwijzing op briefpapier of in de offerte. Een verwijzing is echter niet voldoende. Voor het aangaan van een overeenkomst moet ieder bedrijf de voorwaarden 'ter hand stellen'. Dit kan door bijvoorbeeld de voorwaarden mee te sturen bij de offerte. Gebruikers van de Nederland ICT-voorwaarden hoeven deze niet te deponeren. Dat heeft Nederland ICT al gedaan'.

Lotte de Bruijn, directeur Nederland ICT, is tevreden met de nieuwe voorwaarden. 'Ze voorzien in een heel duidelijke behoefte en hebben een breed draagvlak in de sector. Duidelijke zakelijke afspraken dragen bij aan het vertrouwen tussen afnemer en aanbieder. De voorwaarden vormen een belangrijk onderdeel van de juridische dienstverlening van Nederland ICT.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-03T14:33:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.