Computable krijgt Jaarbeurs als nieuwe eigenaar

Overname

Jaarbeurs neemt ict-vakblad Computable over van uitgeverij De Persgroep. Het betreft een strategische overname door de oorspronkelijke evenementenorganisator, die bezig is met het uitrollen van een digitale strategie. Met deze overname wordt dan ook de online positie van Jaarbeurs in de zakelijke it-markt versterkt.

Volgens Henk Broeders, directievoorzitter van Jaarbeurs, past de overname duidelijk binnen de strategie van het bedrijf. Broeders: ‘Jaarbeurs is er voor ondernemend Nederland in al haar verschijningsvormen. We verbinden mensen en markten en zetten hiermee letterlijk handel in beweging. Het is dan ook logisch dat we onze klanten, 365 dagen per jaar, meerdere kanalen bieden om met hun klanten in contact te komen.’

Computable

Computable is al ruim 46 jaar de meest gelezen informatiebron over ict-banen, -producten, en -diensten in Nederland met het hoogste bereik onder ict-beslissers en -professionals. Computable informeert de doelgroep over de laatste marktontwikkelingen, analyses en achtergronden.

Computable.nl is het online platform voor dagelijks nieuws, marktontwikkelingen en business cases. Het medium werkt samen met ongeveer 1250 geselecteerde experts uit de it-markt. Zij delen zeer inhoudelijke vakkennis over diverse thema’s. Maandelijks raadplegen ongeveer 220.000 unieke bezoekers de website van Computable.

Jaarbeurs

Exact een jaar na de overname van Marqit.nl heeft Jaarbeurs hiermee opnieuw een overname in het it-segment gerealiseerd. Bart Strijker, verantwoordelijk voor de digitale strategie en de online merken licht toe: ‘Wij binden communities en zijn van mening dat digitaal verbinden de basis is voor fysiek verbinden op bijvoorbeeld beurzen of tijdens evenementen. Met Marqit, onze it-beurzen en nu Computable kunnen wij het gehele jaar door de dialoog voeren met onze klanten en bezoekers in het it-segment. Dit gaat met de toevoeging van het merk Computable een versnelling krijgen. Ik ben dan ook erg blij met deze logische volgende stap in de transitie van Jaarbeurs.’

De Persgroep

Computable past in een sterk gedreven zakelijk georiënteerde organisatie. Voor De Persgroep aanleiding om na een strategische heroverweging Computable elders te willen onderbrengen. Sander van den Hout, directeur automotive & technology bij De Persgroep: ‘Jaarbeurs met zijn nieuwe koers heeft reeds vele sterke merken en producten binnen het it-segment. Met Marqit en de diverse it-beurzen voor professionele en verticale markten past Computable hier uitstekend bij. Dit ijzersterke merk krijgt zo de aandacht die het verdient.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Van Harte Gefeliciteerd! Ik hoop dat dit een langdurig succes zal zijn!

Gefeliciteerd! Verhuizen jullie nu ook naar het Utrechtse toe of blijft A'dam nog de uitvalbasis?

Zo gaat dat in bladenland. Het is te hopen voor het personeel van Computable dat ze niet vervangen worden door een SaaS cloud oplossing. Maar misschien brengt het iets moois.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-30T13:59:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.