China wordt partnerland CeBIT 2015

Deutsche Messe, organisator van de grote zakelijke ict-beurs CeBIT, heeft China benoemd tot partnerland voor CeBIT 2015. Dat betekent dat China een belangrijke rol krijgt tijdens de zakelijke ict-beurs die van 16 tot en met 20 maart 2015 wordt georganiseerd in de Duitse stad Hannover. Het is voor het eerst dat China is benoemd tot partnerland van dat evenement. Landen als Groot-Brittannië, Polen en Brazilië gingen China voor.

Bij de editie van CeBIT 2014 namen ruim driehonderd Chinese bedrijven deel aan de beurs.
Vooral de afgelopen jaren groeide het aantal Chinese exposanten fors. Zowel in aantal als in vloeroppervlakte. In 2003 waren er nog dertig Chinese bedrijven die deelnamen aan de beurs.

China beschikt na de Verenigde Staten over de tweede grootste ict-markt van de wereld. (volgens European Information Technology Observatory). De Chinese ict-markt groeit ongeveer 8,8 procent per jaar. Met name op het gebied van telecommunicatie concurreert de Chinese ict-industrie scherp met leveranciers uit Westerse landen.

De contracten voor de benoeming van China tot partnerland van CeBIT 2015 zijn getekend in Beijing. Daar waren ook de Duitse Bondskanselier Angela Merkel en de Chinese premier Li Keqiang bij aanwezig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-07T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.