Cognos stelt nieuwe directeur Nederland aan

Karel Kinders is per 1 april 2005 benoemd tot managing director Nederland van Cognos. Hij volgt daarmee Hans Sint Nicolaas op die recentelijk afscheid nam van het bedrijf.

"De aanstelling van Karel Kinders past in de doelstelling van Cognos om de miljard dollar grens te overschrijden", zegt Ad Voogt, senior vice president European Operations van Cognos. "De Nederlandse markt speelt sinds jaar en dag een belangrijke rol in de adoptie van nieuwe technologieën en bij de omarming van de laatste businessprocessen. Karel Kinders heeft als taak hiervan optimaal gebruik te maken en de positie van Cognos in de Nederlandse markt verder uit te bouwen."

"Ik zie dit als een fantastisch vervolg van mijn carrière. In mijn optiek zal corporate performance management (cpm) het eerstvolgende tijdperk worden na erp in de 80/90-er jaren en crm het afgelopen decennium. Met business intelligence als hoeksteen van cpm en de leidende positie die Cognos hierin inneemt, heeft het bedrijf een uitstekende positie om zijn leiderschap te verstevigen. De producten die verderop dit jaar worden geannonceerd zullen dit alleen maar versterken", aldus Kinders in een reactie op zijn benoeming. 

Kinders komt van Siebel Systems, waar hij general manager voor de Benelux was. Daarvoor bekleedde hij diverse managementfuncties bij Oracle Nederland, waaronder die van senior director of sales, en bij Dun & Bradsheet Software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-17T13:30:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.