Ordina neemt hypotheekexpert Infra Design over

Ordina verwerft Infra Design, een automatiseerder van het hypotheekwezen. Bij dit bedrijf uit Naarden werken zeventig mensen.

Met de overname van Infra Design beweert Ordina de belangrijkste ict-dienstverlener binnen het marktsegment hypotheken te zijn geworden. Daarnaast is de acquisitie bedoeld als uitbreiding van de diensten op het vlak van business process outsourcing (bpo) voor
hypotheekverstrekkers. Infra Design realiseerde in 2004 een omzet van circa 7,5 miljoen euro en heeft zeventig medewerkers in dienst. Partijen streven ernaar de transactie uiterlijk medio mei 2005 af te ronden.

Infra Design is opgericht in 1983 en heeft zich gespecialiseerd in ict-architecturen en -toepassingen voor banken en verzekeringsmaatschappijen. In het bijzonder levert het oplossingen voor het hypothekendomein, zowel op projectbasis als in de rol
van ’applicatiedienstenleverancier’. Tot de klantengroep behoren SNS Reaal Groep, ING Groep, MNF Bank, Direktbank en Friesland Bank.

Ton van Neste, algemeen directeur van Infra Design meldt dat zijn firma ook in de belangstelling stond van andere partijen. Ordina paste qua strategie (leveren van bpo-diensten aan financiële dienstverleners) het beste bij Infra Design, aldus Van Neste.

Bestuursvoorzitter Ronald Kasteel van Ordina liet na het afketsen van de overname van PinkRoccade weten de gesprekken met andere potentiële, kleinere overnamekandidaten weer op te pikken. Doel van dit soort overnames, waarvan er meer zullen volgen, is om in bepaalde marktsectoren een toonaangevende positie in te nemen.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-17T13:50:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.