Ontwikkelaar Lotus Notes in dienst bij Microsoft

Groove Networks, maker van werkgroepsoftware, is verkocht aan Microsoft. Ray Ozzie, oprichter-eigenaar van Groove en uitvinder van Lotus Notes, gaat mee naar Microsoft en wordt daar één van de drie chief technology officers.

Met het binnenhalen van Groove Networks en Ozzie haalt Microsoft een hoop kennis en innovatieve kracht in huis die goed van pas komt bij het uitbreiden van het Office System. Bijzonder aan de Virtual Office-software van Groove is namelijk dat het teams via een ‘peer-to-peer’-systeem laat samenwerken in een virtueel kantoor, waarbij bestanden, projecten en taken gedeeld kunnen worden. Verder is het met Groove mogelijk om snel en ad hoc nieuwe werkgroepen of projecten te creëren. Deze functionaliteit is complementair aan die van Microsoft Office System, dat zwaar leunt op een centrale server.

 

Vooral in situaties waarin niet altijd een netwerkverbinding beschikbaar is, bijvoorbeeld in ontwikkelingslanden of in een hotelkamer zonder breedbandverbinding, komt de flexibiliteit van Virtual Office goed van pas. Tijdens het synchroniseren worden gegevens gecodeerd, zodat je ook veilig via een openbaar (draadloos) netwerk kunt werken. Nu al integreert de huidige Virtual Office-versie van Groove met Outlook, Office, Microsoft Project en SharePoint.

 

Ook al is het bedrijfsnetwerk en dus de centrale server onderweg via een wifi-hotspot of via gprs of umts bijna altijd bereikbaar, Ozzie gelooft dat er ook in de toekomst behoefte blijft aan een manier om decentraal te werken. “Niemand werkt meer uitsluitend op kantoor achter z’n bureau. Juist onderweg blijkt het eigen netwerk soms niet bereikbaar te zijn vanwege bijvoorbeeld strenge firewalls of domweg vanwege het ontbreken van een breedbandverbinding. We raken er steeds meer aan gewend om overal te kunnen werken, ook in bus, trein en vliegtuig. In de toekomst willen we dus zowel centraal als decentraal kunnen werken.”


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-18T08:57:00.000Z Ferdinand Sennema
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.