Bouwsector werkt aan Europese BIM-norm

Op initiatief van de bouwsector organiseert het Nederlands Normalisatieinstituut (NEN) op woensdag 10 september een informatiebijeenkomst over de mogelijkheden voor een Bouwwerk Informatie Model (BIM) op Europees niveau. Deze samenwerking moet resulteren in een serie Europese BIM-normen, bedoeld voor de bouwsector en zijn toeleveranciers. Voor een geïntegreerde aanpak werkt NEN nauw samen met de NEN-commissie ‘Automation systems and integration’ en de Bouw Informatie Raad (BIR).

Om de stem van de Nederlandse bouwsector en software ontwikkelaars in dit Europese traject te laten horen, zoekt NEN belanghebbenden die willen meewerken aan de standaardisatie van normen voor BIM. Het normeringsinstituut zoekt architecten, constructeurs, installateurs, projectontwikkelaars en software-ontwikkelaars en afgevaardigden van kennisinstituten en brancheverenigingen.

Tijdens de bijeenkomst worden onder andere presentaties gegeven door Herman Winkels (Rijkswaterstaat en voorzitter Bouw Informatie Raad (BIR)) en Leo van Ruijven (Croon TBI techniek en voorzitter betrokken normcommissie). Voor een geïntegreerde aanpak werkt NEN nauw samen met de NEN-commissie ‘Automation systems and integration’ en de BIR.

'Tijd en geld'

NEN: 'Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan de normcommissie. Met een investering in tijd en geld kan men invloed uitoefenen op de inhoud van de te ontwikkelen BIM-normenserie. Leden van een normcommissie zijn als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen rondom nationale, Europese en mondiale normen op het gebied van bim en hebben toegang tot een groot Europees netwerk.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-12T16:58:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.