Infosecurity.nl

Vinci doopt Imtech ICT om in Axians

Het Franse Axians heeft al meerdere vestigingen in Nederland en telt zo'n 120 werknemers.

Ict-dienstverlener Imtech ICT gaat verder onder de vlag van Axians. Technisch dienstverlener Imtech verkocht zijn ict-tak afgelopen augustus aan het Franse bouwconcern Vinci voor 255 miljoen euro. Dat had al Axians als netwerkintegrator. De logische stap is nu om Imtech ICT op te laten gaan in Axians. In Nederland wordt dit ict-bedrijf daarmee in een klap een van de grootste ict-dienstverleners.

Imtech ICT is aanwezig op de vakbeurs Infosecurity, maar is eigenlijk geen onderdeel meer van Imtech. De Europese Commissie ging deze maand akkoord met de overname van de ict-divisie door het Franse bedrijf Vinci. Medewerkers op de stand van Imtech vertellen dat het bedrijf doorgaat onder de naam Axians.

Een woordvoerster van Vinci wil geen verder commentaar geven dan alleen dat 'binnen Vinci alle ict-uitingen onder Axians vallen.' Zij wijst er op dat Vinci een beursgenoteerd bedrijf is. 'Morgen komen we met een uitgebreid persbericht.'

Imtech ICT telt ongeveer 2400 werknemers; zij treden in dienst bij de Franse onderneming. Vinci wil dat Imtech ICT doorgaat op de ingeslagen weg. De activiteiten zijn winstgevend, maar Imtech stootte de tak af om geld te krijgen om schulden te voldoen na een aantal mislukte bouwprojecten.

Imtech ICT behaalde in 2013 een omzet van ongeveer 740 miljoen euro. De Franse netwerkintegrator Axians heeft in Nederland zo'n 120 medewerkers en een omzet van circa veertig miljoen euro. Het bedrijf nam eerder dit jaar Plusine ICT over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-30T15:11:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.