Uitbestedingsplannen bierbrouwer InBev vallen slecht

De Belgische vakbondsvertegenwoordigers van de grootste bierbrouwer ter wereld InBev dreigen met een staking. Ze willen garanties krijgen in het kader van een it-uitbestedingscontract.

Eind vorige maand kondigde InBev officieel aan dat het de it-infrastructuur wereldwijd wil uitbesteden. Dat project heeft gevolgen voor 270 werknemers in 25 landen, waarvan een vijftigtal in België. In een persbericht verduidelijkt InBev dat het 'conform de geldende wetgeving', gesprekken gaat voeren met de sociale partners.

Die gesprekken zijn duidelijk op een gespannen manier van start gegaan. Volgens de regionale zender ROB-tv (Regionale Omroep Brabant) hebben de vakbonden van de Leuvense vestiging vorige week al hun ongenoegen geuit via verschillende acties. Bovendien dreigen ze met een staking in de komende weken.

 

De vakbonden willen een collectieve arbeidsovereenkomst die garanties biedt aan de werknemers die naar de it-dienstenleveranciers - in België valt regelmatig de naam van IBM - worden overgeheveld. Volgens de vakbonden weigert de directie van InBev rond te tafel te zitten om de gevolgen van de uitbesteding te bespreken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-22T12:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.