Computable start met dagelijkse tech-discussie

Jasper Bakker

Jasper Bakker

Ict-vaktitel Computable start met een nieuwe rubriek waarin lezers met elkaar kunnen gaan discussiëren over een technisch ict-onderwerp. Hiervoor is Computable een samenwerking aangegaan met freelance journalist Jasper Bakker, die gespecialiseerd is in technische ict-vraagstukken. Bakker komt elke werkdag met een stelling en het is vervolgens aan de markt om het onderwerp verder inhoudelijk vorm te geven. In het verleden was Bakker al werkzaam op de redactie van Computable.

Computable wil via zijn website meer en beter ict-professionals bedienen. Het gaat daarom de komende tijd veranderingen aan zijn website doorvoeren om zodoende meer technische diepgang te bieden. Hiervoor gaat het onder andere samenwerken met Jasper Bakker. Bakker gaat Computable.nl dagelijks van een discussie voorzien en hij komt op wekelijkse basis met een technisch georiënteerd achtergrondartikel. De discussie is bedoeld om lezers van de website mee te laten praten over technische zaken die op dit moment spelen. De eerste discussie gaat dan ook over het stopzetten door Microsoft van de vooraankondiging van Patch Tuesday. Het eerste technische achtergrondartikel gaat ook over Microsoft en de eerste Docker-image van Linux die het uitgebracht in zijn app store voor de Azure-cloud.

Bakker volgt in zijn werk actuele ontwikkelingen in de Nederlandse ict-markt. Hij signaleert trends, vooral op het vlak van de technologie. Over deze ontwikkelingen zwengelt hij de discussie aan. Bakker en Computable staan ook open voor discussieonderwerpen die de markt aandraagt. Mocht een lezer een tech-discussie willen aanmelden, dan kan deze met toelichting gemaild worden naar redactie@computable.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Leuke actie! Ben benieuwd naar de kennis en expertise van Jasper Bakker en ook de uitvoering.
Ik ben benieuwd of dit beperkt blijft tot technische zaken of ook iets over management/organisatie/innovatie etc binnen ict!
Krijgen we nog andere namen/experts of zitten we de komende tijd en in de hele actie met Jasper?

Ik mag toch hopen dat dit initiatief (wat ik overigens toejuich) door meerdere specialisten 'gecoverd' gaat worden. Het ICT-landschap is zo divers en zo in beweging dat ik mij nauwelijks voor kan stellen dat Jasper op ieder onderwerp de gewenste diepgang weet te bereiken. Maar ok, we zullen zien. Ik wens Jasper veel sterkte ;-)

Rober,
[...] ik mij nauwelijks voor kan stellen dat Jasper op ieder onderwerp de gewenste diepgang weet te bereiken [...]

Mee eens! Daarom vroeg ik ook of we de komende tijd alleen met Jasper te maken hebben!

En wie weet, misschien hebben we een Super Jasper die alles weet ;-)

"Bakker komt elke werkdag met een stelling en het is vervolgens aan de markt om het onderwerp verder inhoudelijk vorm te geven."

Lijkt me duidelijk dat hij een discussiepunt aanlevert op basis van gesignaleerde trends, maar dat het uiteindelijk aan de lezers is om hier een inhoudelijk scherpe discussie van te maken.

Of uiteindelijk een hele batterij Jaspers die ieder ergens expert op zijn ;-)

Een leuk idee, dat aansluit om de grote maar zelden genoemde wens.
Ik ben erg benieuwd.

Diepgang op ieder onderwerp durf ik zeker niet te claimen of te beloven. Maar ik zal zeker mijn best doen, bogend op best een voorgeschiedenis (al tik ik het zelf):
4252 Artikelen van Jasper Bakker
http://www.computable.nl/content/auteur/262361/2508697/jasper-bakker.html
En dat is dan nog 'alleen' bij Computable.
:)

Ik vind het een goed initiatief. Op deze manier kunnen we kennis op het gebied van actuele ontwikkelingen met elkaar delen en interessante discussies over stellingen voeren. Is er een mogelijkheid om de stellingen dagelijks via mail te ontvangen of nog beter, worden de stellingen ook via Twitter verspreid?

Die Jasper is een natural.
Al discussie voor hij begonnen is.

Volgens LinkedIn begon hij als waiter bij vandervalk "were he
perfected the gift of gab". Das veelbelovend. Daarna IDG, computertotaal, webwereld. Wat je zegt Jasper. Als je van je OH je beroep kan maken, moet je die kans pakken.

Zelf vroeg ik me af hoe betrekkelijk de relativiteits theorie is en of als een bij op een brandnetel gaat zitten, wie er dan steekt. Wat is nou zwaarder een kilo lood of kilo veren ? Waarom is een boxring vierkant. Zo benieuwd naar jullie meningen...

@Felix
Pavlov, hondjes, belletje...?

Na lezen van de eerste zin ben ik eigenlijk afgehaakt, reacties zijn zoals gewoonlijk weer leuker dus wat er precies nieuw is aan dit initiatief weet ik niet precies. Of het zou de vermeende affiniteit van Jasper aangaande technische IT-onderwerpen moeten zijn want deze lijkt bij de redactie al jaren verdwenen.

@Felix

:D
De relativiteitstheorie is natuurlijk relatief betrekkelijk, afhankelijk van hoe jij er tegenaan kijkt. Bij een bij op een brandnetel steken beide elkaar natuurlijk, hoewel ze wederzijds immuun voor de gevolgen kunnen zijn. Een kilo is een kilo (is een kilo). http://lmgtfy.com/?q=Why+is+a+boxing+ring+square%3F

Zo, nu terug naar tech!

@Redactie:

[...]Jasper Bakker, die gespecialiseerd is in technische ict-vraagstukken [...]

Misschien is het handig om iets te doen aan "verwachtingsmanagement" om dit initiatief verder richting te geven.

In dit kader is het misschien handiger om de rol van Jasper wat verder toe te lichten:
- Houd Jasper zich bezig met de inhoud?
- Gaat Jasper een onderwerp/content neerzetten en discussies die "door lezeres" gevoerd wordt een coachen?

Ik heb gisteren op zijn eerste technische achtergrondartikel gereageerd. En nu? Wat is verder de rol van Jasper?

4252 artikelen op deze site gepubliceerd hebben zegt niks over de inhoudelijke kennis. Bovendien die zijn 4252 "berichtgeving/nieuws" en zeker geen "opinies" waar je inhoudelijke kennis en ervaring voor moet hebben.

Ik ben benieuwd hoe dit zich verder ontwikkelt!

Jasper is in mijn ogen prima in staat zich in te lezen in wat er op technologisch gebied afspeelt, daarnaast heeft hij de ervaring om dit ook nog eens leesbaar op te schrijven, waarom zou hij inhoudelijk van de hoed en de rand moeten weten? Er staat nergens dat hij zich gaat mengen met de meningen van de 'experts'.

Dus weinig op aan te merken en fijn dat er dus versterking is bij het Computable-team.

Ha Jasper, Welkom en we zijn benieuwd en ja, we gaan je kritisch volgen. Ik vraag mij af of dit is ontstaan naar aanleiding van vragen van de lezers? Naar mijn idee zijn er steeds minder mensen geïnteresseerd in de technologie, maar meer in het invoeren van technologie om verbeteringen in een proces of de business te realiseren.

Jasper, Succes!

@Willem Oorschot
Dank voor je welkom en je kritische blik (idem voor andere lezers en experts van Computable!).
Dit initiatief is volgens deels ontstaan vanuit behoefte in de markt (lees: lezers), maar ook zeker vanuit de nieuwe koers die Computable gaat voeren met de herziene printuitgave en het "versterkte online platform": http://www.computable.nl/artikel/nieuws/ictbranche/5182145/2379258/computable-stopt-tabloid-en-wordt-magazine.html

Interesse in technologie is inderdaad aan verandering onderhevig, maar daarbij zie ik iig een verschil tussen het (tech-gebruikende) algemene publiek en de (tech-kennende en -aanwendende) Computable-lezer!
:)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-12T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.