ICT'er krijgt 1,5 procent meer loon

Meer geld

Werkgeversvereniging ICT en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie hebben een nieuwe cao ondertekend voor de Informatie-, Communicatie en Kantoortechnologie-branche (ICK). In de afspraken voor 2015 is onder meer een loonsverhoging van 1,5 procent vastgelegd. De afspraken gaan met terugwerkende kracht per 1 januari 2015 in en hebben een looptijd van een jaar.

Over het algemeen zijn de leden van de bonden tevreden over het resultaat. Maar sommige leden hadden op meer loonsverhoging gerekend. Ze hopen bij de onderhandelingen voor 2016 een grotere stap te maken in de groei van hun salaris.

CNV Dienstenbond schrijft in een reactie op de nieuwe cao: 'Dat er echt werk gemaakt moet worden van het aan de slag houden van oudere medewerkers in de ict.' Wat de bond betreft is het aanpassen van seniorendagen onvoldoende en moeten werkgevers en personeel zich actief inspannen om medewerkers in de gelegenheid te stellen om tot hun pensioenleeftijd gezond aan het werk te blijven. 'Hopelijk worden daarin in 2015 stevigere stappen gezet', aldus CNV.​

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De titel zou moeten zijn: vermindering aan koopkracht ten dele gecompenseerd door de werkgevers.. Die 1,5% is er overigens vorige maand al doorgejaagd toen de drukpersen 1100 miljard ging bijdraaien..

De werkgever moet minder kijken naar de kale cijfers !
De seniorendagen zijn juist een middel om de oudere werknemer die vaak al vele jaren bij het bedrijf werkt in staat te stellen om naar behoren te functioneren. Je kunt van een oudere werknemer niet verlangen dat hij 24/7 beschikbaar is. Ik heb al voorbeelden gezien waar mensen die vlak voor hun pensioen zaten ontslagen werden, met als argument ze krijgen toch een ww uitkering!

@Emanuael, bij jou zou de titel moeten zijn: accepteert 1.5% maar is zelf niet in staat om bij zijn of een andere werkgever zijn "kwaliteiten" dusdanig te tonen om meer te kunnen krijgen.

Als je meer loon wilt hebben dan is jobhoppen de meest lucratieve oplossing.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-06T11:58:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.