Vanad koopt app-ontwikkelaar Artificial Industry

Overname

Leverancier van ict- en documentdiensten Vanad Group neemt app-ontwikkelaar Artificial Industry over. Het familiebedrijf uit Capelle aan den IJssel zet met de overname van de Utrechtse app-ontwikkelaar een stap richting ict- en document-oplossingen voor mobiele apparaten. Het verwacht door de overname de ontwikkeling van mobiele applicaties voor klanten te versnellen.

Arthur Nederlof, directeur van de Vanad Group: 'De mobile app development-industrie ontwikkelt zich in een razend tempo. De afgelopen jaren zagen we de markt volwassener worden, we zijn van smartphones en tablets naar wearable devices en het 'internet of things’ gegaan. Daarnaast zien we op dit moment een toename in de focus op app analytics en mobile app marketing.'

Kijkend naar de toekomst verwacht Nederlof dat de markt zich nog sneller ontwikkelt. 'Neem bijvoorbeeld app security, location based services, mobile gaming, de groei van enterprise apps en de doorontwikkeling van smart cities. Allemaal ontwikkelingen die aansluiten bij onze specialismen, met deze overname geven we dus duidelijk aan dat we groot inzetten op mobile.'

Christian Kromme van Artificial Industry bekijkt de overname vooral vanuit de kansen voor zijn activiteiten. 'We hebben een klein creatief team dat sterk is in de vervolmaking van een idee vanuit de start-up fase naar een concreet digitaal product. Het lukte ons eerder niet om die producten breed in de markt te zetten.' Nu zijn bedrijf deel uit maakt van een grote organisatie verwacht Kromme te kunnen profiteren van zaken als marketing, sales, service hosting en support.

Mens centraal in app

Het in 2002 opgerichte Artificial Industry neemt de mens als vertrekpunt bij de ontwikkeling van apps. Hierbij gaat het uit van onderbewuste behoeftes van gebruikers waardoor het gat tussen mens en technologie gedicht wordt. Ook maakt het gebruik van kennis over sociale intelligentie en psychologie om mensen een optimale positieve gebruikerservaring te bieden.

De Vanad Group is een internationaal opererend familiebedrijf dat bestaat uit verschillende ondernemingen die actief zijn op het snijvlak van informatie en communicatie. Het gaat onder meer om clouddiensten, producten en advisering op het gebied van zorg , klantenservice , ict, telecommunicatie en documentmanagement. De groep telt ongeveer duizend medewerkers en is actief in Europa, Noord-Amerika en Azië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-13T11:33:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.