HP telt 3 miljard neer voor Aruba Networks

HP neemt Aruba Networks over. Het betaalt 2,7 miljard dollar (2,4 miljard euro) voor de leverancier van apparatuur voor draadloze netwerken. Inclusief de schulden van het overgenomen bedrijf komt de overnamesom op drie miljard dollar uit. De directies van beide bedrijven hebben ingestemd in de overname.

De hoofdvestiging van Aruba is gevestigd in Sunnyvale in de Amerikaanse staat Californië. Het bedrijf heeft achttienhonderd mensen in dienst en zette in 2014 ongeveer 729 miljoen dollar om. De leverancier zegt te profiteren van de toenemende vraag naar draadloze netwerkapparatuur die wordt ingegeven door het groeiende gebruik van mobiele apparatuur. Het levert onder meer aan hotelketens, universiteiten en winkelcentra.

HP stelt in een toelichting dat het door de overname zijn positie versterkt op de markt voor netwerkapparatuur in de onderwijswereld. Het hoopt een flink graantje mee te pikken in die groeimarkt voor netwerkapparatuur waar steeds meer vraag is naar netwerk-bandbreedte, -beveiliging en ondersteuning van mobiele apparatuur.  Het lijkt meer op een reverse take over want HP Networking gaat vallen onder Aruba Networks en gaat rapporteren aan board van Aruba als zelfstandige organisatie.


In 2013 sloot Aruba Networks een samenwerking met Brocade rondom het gezamenlijke aanbod van campusnetwerken die gebaseerd zijn op open standaarden.

De apparatuur van Aruba wordt in Nederland onder meer gedistribueerd door TechAccessen Arrow Enterprise Computing Solutions (Arrow ECS).

Opgesplitst

In oktober 2014 kondigde HP aan het bedrijf in twee aparte organisaties te willen splitsen: Hewlett-Packard Enterprise voor de infrastructuur, software en zakelijke ict-diensten en HP Inc voor de pc- en printeractiviteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de achtergrond van de 300 miljoen aan schulden van Aruba Networks. Nu lijkt het alsof dat de reden is dat ze zich hebben laten overnemen...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-02T17:26:00.000Z Pim van der Beek