Adidas komt met computergestuurde sportschoen

Een sportschoen met een chip erin, die ervoor zorgt dat de drager altijd met de juiste demping loopt, is realiteit. Voor ongeveer 250 euro is de Adidas A1 (mondjesmaat) leverbaar.

Schoenen waarin chips (zouden) worden gebouwd zijn op zich niet nieuw. een aantal jaren geleden toonde het MIT in samenwerking met Nike al exemplaren. Daarbij werkte de chip als een soort visite kaartje. Dragers van het schoeisel wisselden tijdens het handenschudden dan opersoonlijke gegevens uit die weer in de chips werden opgeslagen. Tot officiële introductie is het echter nooit gekomen.

 

De vinding van Adidas is van heel andere aard. Daarin heeft de microprocessor de taak om het lopen op de gympen voor de sporter aantrekkelijker te maken. Het wonder zit 'm in de hiel van de Adidas A1: daar zit een magnetische sensor in die veranderingen in gewicht, looptempo en de ondergrond registreert.

 

Deze gegevens worden vervolgens doorgespeeld naat de chip - die zo'n vijf miljoen berekeningen per seconde kan maken. De chip bepaalt dus bij elke stap of de demping, de schokbrekers in de hiel zeg maar, goed staan afgesteld. Is dit niet het geval - te weinig of juist te veel demping bijvoorbeeld - dan zorgt de chip ervoor dat een speciale cylinder in het hielgedeelte losser of strakker wordt aangetrokken. De schoen, waaraan drie jaar gewerkt is, zal zeker 250 euro gaan kosten en is op dit  moment maar beperkt leverbaar. In nederland is er op dit moment slechts één filiaal van Footlocker die zegt de schoenen te kunnen leveren.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Bij welke footlocker zijn die te koop? (waar in Ned.?) Op de site van adidas staat n.l. dat deze schoenen bij "Coach" te koop zijn. En aangezien er bijna niet aan te komen is. En ik hier erg veel moeite voor heb moeten doen, baal ik er nu wel van dat ik dus blijkbaar gewoon in de verkeerde winkel aan het zoeken ben! En mijn man wilt alleen deze! Nu zijn ze ook wel mooi hoor! Dus ik kan me er iets bij voorstellen. Kunnen jullie mij a.u.b. helpen?

Hallo Addy,

Op dit moment zijn ze bij Bataviastad te koop voor 99 euro. Moet je wel snel zijn.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-23T10:46:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.