Nieuwe CTO TIE Kinetix moet R&D terughalen

Juan Vicente Vidagany Espert is de nieuwe cto van TIE Kinetix.

Tie Kinetix heeft de Spanjaard Juan Vicente Vidagany Espert benoemt tot chief technology officer. Hij treedt ook toe tot het management team van de logistiek automatiseerder. Met de benoeming wil het bedrijf de ontwikkeling van eigen producten sterker verankeren in de leiding van het bedrijf.

De productontwikkeling van eigen oplossingen wordt gecentraliseerd in Nederland en komt los te staan van gezamenlijke ontwikkelprojecten met andere leveranciers die vaak met behulp van Europees geld worden uitgevoerd. Dat vertelt ceo Jan Sundelin aan Computable in een toelichting op de benoeming.

Vidagany Espert werkt sinds 2012 bij TIE Kinetix als senior onderzoeker bij de research development en innovatie-afdeling (rdi-divisie). Sinds 2014 heeft hij als product-eigenaar de zeggenschap over de software van de leverancier. Hij moet als nieuwe cto het productaanbod van TIE gaan samenvoegen in een geïntegreerde suite die als webdienst wordt geleverd.

De nieuw benoemde cto studeerde computerwetenschappen en heeft ruim achttien jaar ervaring in de ict. Hij heeft onder andere projecten geleid op het gebied van data-integratie en -synchronisatie, e-business (b2b en b2c) en sociale netwerken. Daarnaast begeleidde hij verschillende onderzoeksprojecten die het bedrijf in Europees verband uitvoerde.

Rechtszaken

TIE Kinetix kreeg eind 2014 een claim aan de broek van de Europese Commissie. Dat wil dat het bedrijf 1,3 miljoen tot twee miljoen euro aan ontvangen Europese ontwikkelingsgelden terugbetaalt.

De Europese Commissie stelt na controle dat TIE Kinetix in de periode 2008 tot 2011 voor drie projecten onterecht subsidie heeft ontvangen. Op zijn beurt heeft TIE adviesbureau Ernst en Young aangeklaagd voor hun advisering over de Europese gelden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-13T14:40:00.000Z Pim van der Beek