Grootaandeelhouder Ordina begraaft strijdbijl

Investeerder Jan Niessen, die in september 2014 een groot belang nam in Ordina, heeft het verzoek aan de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam tot het instellen van een enquête naar de ict-dienstverlener ingetrokken. Dat is gebeurd na constructief overleg met Ordina, melden beide partijen. Niessen had via zijn Luxemburgse beleggingsvehikel Mont Cervin S.à.r.l. op 12 november 2014 het verzoek tot een enquête bij de Ondernemingskamer ingediend.

Het verzoek van Niessen richtte zich op het communicatiebeleid van Ordina vanaf mei 2014 rondom mogelijke onregelmatigheden bij aanbestedingen en opdrachten van de overheid. Het tv-onderzoeksprogramma Zembla onthulde kortgeleden deze onregelmatigheden. Ordina zal zich tegen het verzoek verweren.

Volgens economiesite RTL Z zag Niessen 6,5 miljoen euro aan waarde in rook opgaan na de onthullingen van Zembla. Hij vond dat de automatiseerder zijn beleggers had misleid, doordat te laat melding zou zijn gemaakt van een intern onderzoek naar mogelijke misstanden bij aanbestedingen. Overigens weerhield de door hem in gang gezette procedure bij de Ondernemingskamer Niessen er niet van zijn belang in de automatiseerder begin maart uit te breiden tot 15,16 procent, aldus RTL Z. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jammer dat dit soort nieuws stelselmatig in de openbaarheid komt. Los van dat het hier Ordina betreft, het geeft niet alleen onrust maar is ook nog eens zakelijk schadelijk.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-31T11:35:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.