Egem realiseert doorbraak op gemeentemarkt

Elektronische gemeenten (Egem) heeft met een aantal leveranciers een akkoord gesloten over het openbreken van hun gemeentelijke backofficesystemen. Hiermee lijkt een eind te komen aan de jarenlange gedwongen winkelnering van gemeenten.

Het Ictu-programma Elektronische gemeenten (Egem) is tot overeenstemming gekomen met PinkRoccade, Centric, Oranjewoud, Procura, Arcadis, Circle Software en BCT. Daarbij hebben de leveranciers de specificaties van hun backofficesystemen beschikbaar gesteld. Ook is een afspraak gemaakt over de prijzen van de softwaremodules die gemeenten moeten inbouwen om echte informatie-uitwisseling tussen systemen van verschillende leveranciers te realiseren. In de meeste gevallen is een prijs per inwoner overeengekomen, zodat ook kleine gemeenten zich de aanschaf kunnen veroorloven.

Egem onderhandelde over het openstellen van de it-architectuur namens een werkgroep waarin ook de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) en een twintigtal gemeenten zitting hebben. Hieronder bevinden zich grote steden als Rotterdam, Den Haag en Utrecht, it-vooroplopers als Almere, Tilburg en Dordrecht, en kleinere gemeenten als Cromstrijen en Voorst.

Meer aandacht voor de elektronische gemeenten in de Computable van 25 maart 2005.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-24T12:06:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.