T-Systems trekt zich terug uit Hercules

T-Systems doet niet meer mee als hoofdaannemer van het beruchte Hercules-project van de Bundeswehr. De automatiseerder is uit het TIS-consortium gestapt, waartoe ook IBM en Siemens behoren. Die twee partijen gaan wel door.

Het Duitse leger poogt al vanaf december 1999 een vernieuwingsproject rond SAP door te voeren (NB: het Nederlandse leger is vanaf 2000 bezig met een soortgelijk traject). Medio vorig jaar haakte een door CSC geleid consortium af, omdat het risico dat het project verliesgevend zou worden, als te groot werd ingeschat. Daarna mocht het eerder afgewezen verbond van T-Systems, IBM en Siemens Business Services alsnog een gooi doen naar de mega-opdracht (contractwaarde: 6,65 miljard euro, verspreid over tien jaar).

 

Eind november 2004 leken alle mogelijke hobbels te zijn gladgestreken, zodat TIS een officieel bod zou kunnen uitbrengen. T-Systems is echter toch uitgestapt en geeft als reden op dat het geen zin heeft een offerte in te dienen op basis van dezelfde condities die voor de CSC-alliantie golden. Het bedrijf benadrukt dat het wel als onderaannemer ingehuurd kan worden.

Volgens de Duitse media heeft T-Systems zich teruggetrokken, omdat niet duidelijk is welke partij de leiding had binnen TIS. De Duitse automatiseerder wilde niet opnieuw een moeizaam megatraject in, zoals eerder bij Tollcollect, het satellietgebaseerde tolsysteem voor vrachtwagens in Duitsland. Ook hier opereerde T-Systems in teamverband, maar verliep de uitvoering niet bepaald vlekkeloos. Het kostte veel moeite dit project vlot te trekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-30T08:56:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.