NCR-topman Mark Hurd per 1 april nieuwe ceo HP

Hewlett-Packard is na het vertrek van Carly Fiorina erin geslaagd vrij snel een opvolger te vinden. Per 1 april treedt Mark Hurd aan als de nieuwe chief executive officer.

Begin februari moest Fiorina het veld ruimen . Zij en de rest van het HP-bestuur konden het niet eens worden over het te voeren beleid van de onderneming. Nog geen twee maanden na haar vertrek is er al een opvolger gevonden in de persoon van Mark Hurd.

Hurd heeft krap twee jaar aan het roer gestaan bij nNCR, maar zat al 23 jaar bij deze kassa- en pinsystemen-specialist. Hij heeft het bedrijf in die twee jaar wel weer naar voren weten te stuwen, want onder zijn leiding nam de beurwaarde van NCR met 400 procent toe. Hij wist de winstgevendheid op te voeren en de omzetdaling om te buigen tot toename.

Toch wacht Hurd een zware taak, want het leiden van een tachtig miljard dollar bedrijf is iets anders dan aan het roer staan van een onderneming die zo”n zes miljard dollar per jaar omzet. Daarnaast is de concurrentiestrijd in de marktsegmenten waarin HP zich beweegt aanmerkelijk feller.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-30T12:44:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.