Organisator MediaLive haalt Comdex van de agenda

De technologiebeurs Comdex is voor het tweede jaar op rij afgelast. Eigenaar MediaLive International ziet nu al geen mogelijkheden meer om de beurs in de herfst alsnog te laten plaatsvinden.

MediaLive International, de eigenaar van Comdex, had nochtans geprobeerd om de beurs dit jaar uit het slop te halen. Tevergeefs, zo blijkt. Comdex was ooit een van de grootste technologie-evenementen ter wereld. De beurs vindt normaal gezien elk jaar plaats in Las Vegas, in de maand november. Vorig jaar werd Comdex voor het eerst in 25 jaar afgelast.

De beursorganisator werkt hard aan het vaststellen hoe de Comdex het best kan beantwoorden aan de toekomstige wensen van de industrie. “Er valt nog heel wat de doen om een volwassen evenement te ontwikkelen dat de industrie even goed bedient als Comdex deed in de beginjaren”, zo verklaart een woordvoerder van MediaLive.


Comdex werd voor het eerst georganiseerd in 1979 door Sheldon Adelson, de toenmalige eigenaar van de Interface Group. Midden jaren 90 werd het evenement verkocht aan Softbank. In die periode trok Comdex meer dan 200.000 bezoekers. Na de verkoop aan Softbank volgde nog een hele reeks andere eigenaren. Comdex werd toen geleidelijk aan kleiner doordat de standhouders steeds meer de voorkeur gaven aan kleinschaliger en meer gespecialiseerde it-beurzen. Nu is het grootste it-evenement in Las Vegas de CES, Consumer Electronics Show. Dit meer op amusement en consument gerichte evenement voldoet duidelijk beter aan de vraag. 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-31T08:53:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.