Brits bpo-contract voor Atos Origin

Atos Origin heeft een contract getekend met het Engelse Department for Work & Pensions (DWP) ter waarde van 750 miljoen Euro. De looptijd van de overeenkomst is zeven jaar.

Het contract is een verlenging van een eerder contract, gesloten in 1998. De automatiseerder levert aan het Engelse ministerie medische advies- en assessmentdiensten en spreekt dan ook van een overeenkomst op het vlak van business process outsourcing (bpo). Het gaat om diensten op de volgende uitkeringsgebieden: algemene handicap, huisvesting voor gehandicapten en industriële ongevallen. Bovendien verleent Atos Origin ondersteuning aan het agentschap voor defensieveteranen.

Het ministerie verwacht door de uitbesteding aan betere informatie te komen die nodig is voor het maken van snelle en goed doordachte beslissingen, aldus Atos Origin. Te denken valt aan de verlaging van de afhandelingstijd van processen door de introductie van online-software (als vervanging van het papieren systeem) en de invoering van nieuwe medische protocollen

Atos Origin staat niet bepaald bekend als grote bpo-speler, maar bestempelt zichzelf wel als ’leider in medische BPO-diensten in Engeland’. In Nederland sloot de ict-dienstverlener begin dit jaar een samenwerkingsovereenkomst met Accounting Plaza, het financieel-administratief centrum (’shared service center’)van Ahold. Doel is het verder uitbouwen van de activiteiten van Accounting Plaza om meer klanten te trekken. Onder de naam Accounting Focus bieden beide partijen diensten aan op het gebied van administratie, financiën, personeelzaken, salarisverwerking, subsidies, documentmanagement en it-beheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-30T14:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.