Unit4 wisselt binnen jaar van CTO

Erik Tiden is de nieuwe cto bij Unit4. Zijn voorganger Daan Snijders moet al binnen een jaar het veld ruimen.

Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 heeft de Zweed Erik Tiden benoemt tot chief technology officer (cto). Tiden vervangt Daan Snijders die pas sinds 1 september 2014 op die post zat. Waarom Snijders binnen een jaar het veld moet ruimen, maakt het bedrijf niet bekend.

Tiden is verantwoordelijk voor productmanagement, de applicatie-architectuur en research and development (r&d) voor alle Unit4-oplossingen. Hij treedt ook toe tot het managementteam.

De leiding van Unit4 besloot in 2014 om de r&d-capaciteit te verdubbelen en innovatie-inspanningen te versnellen. Volgens het bedrijf zijn de eerste uitkomsten van die inspanningen inmiddels zichtbaar. Het noemt het in maart 2015 geïntroduceerde Unit4 People Platform dat de basis vormt voor alle bedrijfsapplicaties van Unit4 als voorbeeld van die innovatieslag.

Snijders werd 1 september 2014 benoemd tot cto en trad toen samen met chief financial officer (cfo) Ray Leclercq toe tot het managementteam. In het bericht over de benoeming van Tiden wordt niets gezegd over zijn voorganger. Het is dus niet bekendgemaakt of Snijders een andere rol krijgt binnen Unit4 of zijn carrière buiten het bedrijf voortzet.

Microsoft, HP en SAP

Tiden werkte voor zijn benoeming bij Unit4 voor Microsoft. Daar was hij als general manager verantwoordelijk voor cloud-oplossing Microsoft Dynamics en on-premise oplossingen voor kleine en middelgrote organisaties. Daarvoor was hij werkzaam als vice president engineering, business solutions bij HP en bekleedde hij diverse rollen binnen SAP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-05T11:55:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.