Intel Capital investeert in tech-start-ups

De investeringstak van Intel, Intel Capital, heeft het Intel Capital Diversity Fund aangekondigd. Dit fonds investeert ongeveer 125 miljoen dollar in technologie-start-ups die worden geleid door vrouwen en minderheden. Het fonds investeert in vier jonge organisaties. Dit moet bijdragen aan een grote diversiteit in de technologie-industrie.

Uit recente onderzoeken blijkt dat bij slechts 15 procent van de Amerikaanse bedrijven met een durfkapitaal een vrouw de leiding heeft en in slechts 3 procent van deze bedrijven durfkapitaal wordt geïnvesteerd. Van alle bedrijven in Silicon Valley heeft minder dan één procent een Afro-Amerikaanse of Latijns-Amerikaanse achtergrond.

Intel Capital is van mening dat diversiteit op de werkvloer essentieel is om als bedrijf resultaten te behalen. Het doel van het fonds is om op een betekenisvolle manier bij te dragen aan een arbeidsmarkt dat de maatschappij betere afspiegelt. Dit moet volgens de organisatie zowel Intel als de bredere economie ten goede komen. 

Vier organisaties

Het Intel Capital Diversity Fund investeert in eerste instantie in vier start-ups: Brit + Co, CareCloud, Mark One en Venafi. Zij krijgen toegang tot Intel Capitals business development programma's, een wereldwijd netwerk, technologische expertise en brand capital. ‘Het nieuwe fonds investeert in het beste talent, ongeacht achtergrond, om te helpen briljante innovaties voor uiteenlopende doelgroepen van de grond te krijgen’, aldus Lisa M. Lambert, algemeen directeur van Intel Capital.

In januari kondigde Intel Diversity aan, een technologie-initiatief dat driehonderd miljoen dollar investeert om een grote diversiteit bij Intel en de technologie-industrie te bewerkstelligen. Intel wil dat vrouwen en minderheden in 2020 volwaardig deel uitmaken van het Amerikaanse personeelsbestand van Intel. Het nieuwe fonds, Intel Capital Diversity Fun, sluit hier goed bij aan.

Intel Capital investeert wereldwijd in innovatieve technologiestart-ups en bedrijven. Sinds 1991 heeft de organisatie ruim elf miljard dollar in ruim veertienhonderd bedrijven in 57 landen geïnvesteerd.

De bedrijven die geld krijgen

  • Brit + Co (San Francisco) stimuleert creativiteit door vrouwen en meisjes op te leiden, te inspireren en te ondersteunen. Brit + Co is een media- en e-commerceplatform. Met de online cursussen en alles-in-één kits kunnen lezeressen van alles leren, van kalligrafie tot het bouwen van gadgets met behulp van Intel Galileo-borden. Het bedrijf is opgericht door Brit Morin.
  • CareCloud (Miami) is de toonaangevend aanbieder van cloudgebaseerd praktijkbeheer, elektronische patiëntendossiers en medische factureringssoftware en services voor huisartsenpraktijken. Intel en CareCloud hebben gezamenlijk een whitepaper geschreven over de rol van cloud computing in de gezondheidszorg. CareCloud is opgericht door Albert Santalo, wiens ouders zijn verbannen uit Cuba.
  • Mark One (San Francisco) gebruikt de Intel Curie hardwaremodule om een slimme beker te creëren die automatisch identificeert welk drankje erin wordt gegoten. Vervolgens wordt de voedingswaarde ervan op de beker getoond en worden de drinkgewoonten van de gebruiker met de smartphone gesynchroniseerd. Justin Lee is mede-oprichter en ceo bij de onderneming.
  • Venafi (Salt Lake City) is het immuunsysteem van het internet. Venafi beschermt de fundamentele bouwstenen van cybersecurity - cryptografische sleutels en digitale certificaten -  zodat ze niet misbruikt kunnen worden. Venafi houdt permanent in de gaten welke sleutels en certificaten 'trusted' zijn, beschermt sleutels die trusted moeten zijn en repareert of blokkeert andere die dat niet zijn. Met behulp van Venafi's oplossing voor de beveiliging van encryptiesleutels en digitale certificaten kan Intel verder toonaangevende security- en datacentertechnologie blijven leveren. Bij Venafi zitten drie vrouwen in de directie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-10T10:53:00.000Z Suzanne Martens