Jeannine Peek nieuwe voorzitter Nederland ICT

Tijdens de algemene ledenvergadering van 25 juni 2015 is Jeannine Peek benoemd tot voorzitter van Nederland ICT voor een termijn van twee jaar. Jeannine Peek is algemeen directeur van Dell Nederland. Zij is al bestuurslid van de branchevereniging sinds november 2013 en tevens voorzitter van ICT Milieu. Peek volgt Bart Hoogendoorn, algemeen directeur HP Nederland, op die na een termijn van twee jaar terugtreedt.

Als vice-voorzitter is Edwin Hageman, algemeen directeur Microsoft Nederland, benoemd; eveneens voor een termijn van twee jaar. Hij is de opvolger van Stépan Breedveld (bestuursvoorzitter Ordina). Zowel Hogendoorn als Breedveld blijft lid van het bestuur van Nederland ICT.

In een eerste reactie zegt de kersverse voorzitter Jeannine Peek: 'De ambitie van Nederland ICT is dat ons land in 2020 de 'Digital Delta' van Europa is. Om de digitale economie sneller te laten groeien moeten we nog beter laten zien hoe belangrijk ict is in alle sectoren van economie en maatschappij. De grote kansen die er liggen, worden door veel mensen onderschat. Dat geldt voor de politiek, maar ook in het bedrijfsleven en bij de overheid.'

Directeur van Nederland ICT is overigens Lotte de Bruijn. Zij is sinds begin 2014 verantwoordelijk voor de  dagelijkse gang van zaken en komt net als Peek van Dell vandaan.x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-25T16:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.