ING sluit Call- en IT-locatie Arnhem

ING gaat zijn call- en it-activiteiten, die op dit moment in Arnhem plaatsvinden, verplaatsen naar andere locaties. Het gaat om ongeveer driehonderd it-medewerkers die eind 2016 de keuze krijgen mee te verhuizen naar een andere locatie of een andere baan te zoeken. De it-activiteiten bij de ING-locatie aan de Velperweg in Arnhem nemen af door de nieuwe manier waarop mensen hun bankzaken regelen. Dit geldt ook voor de overige ING-locaties in Nederland.

Het it-landschap is aan het vereenvoudigen, aldus ING-woordvoerder Harold Reusken. ‘Veel klanten van ING regelen hun bankzaken inmiddels via internet of via de mobiele App. Hierdoor bellen zij veel minder vaak met de klantenservice en verloopt de verwerking van betalingen veel meer digitaal.’ Reusken wil geen uitspraken doen over welke it-activiteiten er precies plaatsvinden in Arnhem, maar in ieder geval worden de activiteiten deels afgebouwd en deels verplaatst naar Leeuwarden, Groningen en Amsterdam.

Het is de vraag of de driehonderd it’ers aan de Velperweg in Arnhem hun werk naar de andere locatie willen volgen, maar als zij dit willen, hebben zij de mogelijkheid daartoe. Als ze dat niet willen of kunnen, gaat ING ze actief begeleiden bij het vinden van ander werk binnen of buiten het bedrijf. Reusken zegt hierover: ‘Als niet iedereen mee gaat naar de andere locaties, dan zou dat kunnen leiden tot nieuwe vacatures.’

De locatie in Arnhem sluit eind 2016. Het afbouwen en verplaatsen van de it-activiteiten wordt afgerond in de loop van 2017. De it betrekt in 2017 daarom tijdelijk een ander pand in Arnhem. Het ING-kantoor Arnhem en het Regiokantoor blijven in Arnhem gehuisvest.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-03T16:32:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.