Koningin Máxima bezoekt AppMachine

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 7 juli 2015 een werkbezoek gebracht aan softwareontwikkelaar AppMachine in Heerenveen. De koningin was ruim twee uur bij de appmaker over de vloer en sprak uitgebreid met medewerkers over app-ontwikkeling. Ook bouwde ze zelf een app voor het Oranjefonds.

AppMachine-ceo Siebrand Dijkstra is erg onder de indruk van het bezoek: 'Je verwacht dat zo'n bezoek vooral een formeel karakter heeft, maar ze was zeer geïnteresseerd, nam echt de tijd en stelde allerlei vragen.' De koningin wilde bijvoorbeeld weten hoe ontwikkelaars fouten voorkomen, vroeg ontwikkelaars en productmanagers naar hun taken en wilde weten hoe betaalmogelijkheden geïntegreerd worden in apps.

Koningin Máxima startte haar bezoek met een gesprek over de geschiedenis van AppMachine en de samenwerking met de Amerikaanse hostingprovider Endurance International. Vervolgens woonde ze een softwaredemonstratie bij en bouwde zelf een app voor het Oranjefonds op basis van automatisch gegenereerde bouwstenen. Daarnaast sprak ze onder meer met programmeurs en testers.

Eigen initiatief

Dijkstra vertelt dat het om een onofficieel werkbezoek ging dat op initiatief van de koningin is opgezet. Dijkstra: 'We werden via haar adjudant benaderd. We mochten vooraf geen ruchtbaarheid aan het hoge bezoek geven. Medewerkers werden een paar dagen van te voren ingelicht.'

De interesse van de koningin in de Friese app-bouwer zou zijn gewekt nadat het bedrijf in februari 2014 in het nieuws kwam na een miljoeneninjectie door een Amerikaanse investeerder. 'Die investering en de aandacht voor het bedrijf is niet aan de koningin voorbij gegaan. Bovendien leveren wij veel aan het mkb, dat sluit aan op haar activiteiten rond microfinancieringen', aldus Dijkstra.

AppMachine

AppMachine ontwikkelt software waarmee iedereen zelf apps kan bouwen. Met de meer geavanceerde AppMachine Designer kunnen zowel beginners als professionals native apps ontwikkelen voor zowel iPhone, Android als Windows Phone 8 en publiceren in de app stores.

Instant AppMachine, dat momenteel een testfase doorloopt, is een recente uitbreiding van de software waarmee personen, het mkb en grotere organisaties eenvoudig een betaalbare web app en een responsive website moeten kunnen maken. AppMachine startte in 2011 en is uitgegroeid tot een bedrijf van 35 medewerkers in Nederland, Amerika en Brazilië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-08T11:56:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.