Channelweb komt terug met Channel Awards

Dit jaar organiseert Channelweb de veertiende editie van de Channel Awards. Het netwerkfeest voor de channelmarkt is daarmee terug van weggeweest. Op 18 november 2015 vinden de Channel Awards plaats in ‘De Polar’ in Jaarbeurs Utrecht. Een uitgelezen kans om samen te komen, te netwerken en belangrijke partners, programma’s, en persoonlijkheden binnen de branche te bekronen met verschillende prijzen. Kortom, het feest der erkenning voor het Nederlandse ict-verkoopkanaal.

Een awardshow voor de channelmarkt werd gemist. Zo blijkt tijdens diverse gesprekken over de nieuwe opzet van de Channel Awards tussen Channelweb en Dick Gehèniau (DCB) Erik Monninkhof (Dupaco) en Eric Segers (Ingram Micro). Eric Segers geeft aan dat de Channel Awards worden gemist in het verkoopkanaal. Volgens hem is dit het feest van erkenning, waarbij alles draait om elkaar zien en spreken, met als kers op de taart gewaardeerd worden in de markt aan de hand van awards.

Computable- en Channelweb-hoofdredacteur Sander Hulsman geeft aan dat de Nederlandse channelpartijen na jaren van recessie en een moeizame verkoopmarkt, weer wind in de rug krijgen. ‘Er wordt weer meer verdiend en er worden weer meer budgetten vrijgemaakt. Dat moet gevierd worden met de Channel Awards. Toch is er door de recessie ook veel veranderd in de markt. De komst van de cloud heeft gezorgd voor andere verdienmodellen. Ook krijgen resellers steeds meer een adviserende rol. Met een veranderende markt hebben we ook de opzet van de Channel Awards aangepast. Nieuwe tijden zorgen dat deze veertiende Channel Awards in een nieuw jasje zijn gestoken.’

De Channel Awards

Tijdens de veertiende editie van de Channel Awards worden in de volgende categorieën prijzen uitgereikt. Er zijn totaal twintig awards te verdelen binnen vijf categorieën, namelijk de Reseller Awards, Distributor Awards, Supplier Awards, Vertical Sector Awards en Personal Achievement Awards. Daarbij is er dit jaar een speciaal traject voor leveranciers die hun eigen partners in het zonnetje kunnen zetten met de Partner Awards. Alle categorieën en bijbehorende prijzen zijn voor dit jaar als volgt:

Partner Awards

Dit traject is voor partners in de channelmarkt. Leveranciers kunnen met deze award hun partners in het zonnetje zetten. Maximaal vijf van hun partners komen in aanmerking voor dit traject. De Partner Awards zijn opgedeeld in twee delen: de Partner Awards van de leveranciers zelf en de overall categorie Best Partner of the Year met de winnaars per leverancier.

Bij de Partner Awards wint dus per leverancier de beste partner. Bij de award Best Partner of the Year wordt door het aanwezige publiek bepaald welke van alle winnende partners van de leveranciers deze prijs ontvangt. Dit gebeurt aan de hand van een korte pitch die gegeven wordt nadat de winnende partner van een leverancier zijn award heeft ontvangen. Als alle winnaars gepresenteerd zijn, stemmen de aanwezigen in de zaal wie de overall prijs wint.

Ict-leveranciers kunnen over dit traject meer informatie krijgen via redactie@channelweb.nl

Vertical Sector Awards

Deze awards zijn voor excellente partijen die oplossingen, diensten en ondersteuning hebben geboden binnen de publieke en logistieke sector. Deze organisaties hebben rekening gehouden met het vermogen van de wederverkoper om zo de optimale voordelen en een toegevoegde waarde te leveren aan de eindgebruiker van een organisatie. Channelweb beloont deze partijen binnen vier verschillende verticale markten.

 • Best Channel Partner in Healthcare

 • Best Channel Partner in Government

 • Best Channel Partner in Education

 • Best Channel Partner in Logistics

De genomineerden voor deze awards worden door een klankbordgroep met eindgebruikers en experts uit de desbetreffende markt bepaald, die samen met de online stemmers (lezers Channelweb) bepalen wie de winnaars zijn.

Personal Achievement Awards

Deze persoonlijke awards worden in de vorm van een wisselbeker uitgereikt. Deze prijs wordt vanaf heden jaarlijks uitgereikt aan de meest opvallende personen die een bijzondere prestatie hebben verricht binnen de channelmarkt.

 • Channel Manager of the Year

 • Sales Personality of the Year

 • Channel Personality of the Year
  Award voor meest opvallende persoonlijkheid binnen de channelmarkt.

De genomineerden voor deze awards worden door de redactie van Channelweb bepaald. De redactie vraagt hierbij wel advies vanuit de markt (lezers Channelweb). De winnaar komt mede tot stand door publieksstemming.

Reseller Awards

 • Best Business Webshop of the Year
  Award voor de reseller met de beste webshop voor de zakelijke markt
 • Value Added Reseller of the Year
  Prijs voor de wederverkoper die toegevoegde waarde brengt voor eindgebruikers
 • Specialized Reseller of the Year
  Reseller die zich op een specialistisch gebied richt, zoals security of network, en daarin excelleert

 • Trusted Advisor of the Year
  Award voor de reseller die het meeste gewaardeerd wordt om zijn adviezen.
De genomineerden voor deze awards worden door een klankbordgroep met eindgebruikers bepaald, die samen met de online stemmers (lezers Channelweb) bepalen wie de winnaars zijn.

Distributor Awards

 • Broadliner of the Year
  Award voor distributeurs die in grote aantallen handelen.

 • Value Added Distributor of the Year
  Prijs voor de distributeur die toegevoegde waarde brengt voor wederverkoper en vooral eindgebruiker.
 • Specialized Distributor of the Year
  Distributeur die zich op een specialistisch gebied richten zoals security/ network en daarin excelleert.
 • Cloud Distributor of the Year
  Onderscheiding voor distributeurs die een significant deel van het portfolio hebben ingeruimd voor cloudoplossingen

De genomineerden voor deze awards worden door een klankbordgroep met resellers bepaald, die samen met de online stemmers (lezers Channelweb) bepalen wie de winnaars zijn.

Supplier Awards

 • Outstanding Channel Program of the Year
  Award voor leveranciers die channelprogramma’s hebben opgezet of uitgebreid.
 • Best Marketing Program of the Year
  Award voor het beste marketingprogramma van een leverancier voor resellers.

 • Most Successful Partner Network Extension of the Year
  Award voor organisaties die succesvol hun partnernetwerk in Nederland hebben uitgebreid.
 • Channel Challenger of the Year
  Prijs voor ‘the underdog’. De kleinere en/of onbekendere partij/leverancier die een steeds belangrijkere rol speelt in het verkoopkanaal.
 • Best Software Licence Partner of the Year
  Award voor partijen (Large Account Resellers) die grote organisaties van veel standaard software licenties voorzien en beheren.

De genomineerden voor deze awards worden door een klankbordgroep met distributeurs en resellers bepaald, die samen met de online stemmers (lezers Channelweb) bepalen wie de winnaars zijn.

Aanmelden kandidaten

Tot 7 september 2015 kunnen er personen en organisaties worden voorgedragen voor de Channel Awards 2015. Voor vragen of meer informatie mail de Channelweb-redactie via redactie@channelweb.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

En.........wat is het verschil tussen Channel Awards en Computable Awards?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-16T07:25:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.