Personeel onderzoekt offshore-besluit TI

De ondernemingsraad van Texas Instruments laat een tegenonderzoek uitvoeren naar de noodzaak van de aangekondigde productieverplaatsing. Daarbij dreigen in Almelo 160 arbeidsplaatsen te verdwijnen.

De directie van het elektronicaconcern wil de productie in Almelo verplaatsen naar lagelonenlanden als Hongarije en Mexico. De fabriek maakt te weinig winst. Dit leidt tot het verlies van 110 directe arbeidsplaatsen (productie- en stafmedewerkers) en vijftig inhuurkrachten. Op dit moment is er nog geen sociaal plan. Dat heeft te maken met het tegenonderzoek dat de ondernemingsraad laat uitvoeren naar de legitimiteit van het directiebesluit.
De vakbonden staan achter dit onderzoek. "We sluiten onze ogen niet voor de economische noodzaak die leidt tot het verplaatsen van onze maakindustrie naar lagelonenlanden, al is het een hard gelag. In dit geval is de overweging echter puur winstmaximalisatie", zegt Sjerp Holterman van vakbond De Unie.
Hij gaat bij een eventueel sociaal plan uit van geen gedwongen ontslagen. "De directie heeft aangegeven dat de herstructurering op 31 juli 2006 moet zijn afgerond, dus er is zeker tijd voor een goede regeling." Het enige positieve aan het plan van de TI-directie is dat zij zegt te zullen investeren in technologieontwikkeling. "Dat levert weer wat banen op."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-06T08:30:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.