HP-cfo vangt 3 miljoen voor interim-leidersschap

Finanicieel directeur Robert Wayman van HP ontvangt drie miljoen dollar voor het tijdelijk invullen van de ceo-functie. Wayman werd interim-ceo direct bij het vertrek van topvrouw Carly Fiorina.

De bonus voor het waarnemen van de ceo-functie blijkt uit documenten die HP heeft ingediend bij de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission). Wayman heeft die tijdelijke taak op 1 april neergelegd nu NCR-ceo Mark Hurd is aangetrokken als de nieuwe HP-ceo.

Waymans beloning is goedgekeurd door de compensatiecommissie van de directieraad. De bonus wordt na 1 mei uitbetaald en wel zo snel als administratief mogelijk is, aldus HP in de SEC-paperassen.

De nieuwe hoogste baas, Hurd, krijgt overigens ook beloning. Hij ontvangt meer dan een miljoen HP-aandelenopties, 450.000 beperkte aandelen, twee miljoen dollar aantredingsbonus, enkele miljoenen dollars in gegarandeerde bonussen en dan nog 2,75 miljoen dollar voor zijn verhuizing van de staat Ohio (NCR's hoofdkwartie) naar Californië (HP's hoofdkantoor).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-06T14:44:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.