'Ict maakt verwerken informatie productiever'

Ongeveer de helft van de Nederlandse informatiewerkers denkt dat de informatieverwerking productiever kan. Bij driekwart van hen wordt op het bedrijf al gewerkt aan verbeteringen.

Ze denken dat de verwerking productiever kan door betere automatisering of door betere koppeling van systemen. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Microsoft. Informatiewerkers besteden gemiddeld bijna de helft van hun werkweek aan het krijgen, lezen of verstrekken van informatie.
De meeste produktiviteitswinst valt volgens de steekproef van duizend werknemers te halen in het bank- en verzekeringswezen, de lagere overheid en in de zakelijke dienstverlening. Bovendien geldt: hoe groter het bedrijf, hoe meer informatieverwerking.
Uit een ander onderzoek blijkt dat Nederlandse werknemers naar eigen zeggen productiever zijn dan hun collega’s in Europa en de gehele wereld. Ze merken 72 procent van de gewerkte uren als productief aan. In Europa is dat 63 procent, in de wereld 65 procent.
Het snel kunnen vinden van elektronische documenten, het tijdig en gemakkelijk kunnen kunnen informeren van iedereen en terugkoppeling ontvangen noemen de 1.555 Nederlandse respondenten in het onderzoek als belangrijkste factoren voor productief kunnen werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-06T15:53:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.