Akkoord over één sociaal plan Getronics PinkRoccade

De vakbonden hebben met de directie van Getronics PinkRoccade één sociaal plan afgesproken om de gevolgen op te vangen van de integratie van beide oorspronkelijke ondernemingen voor de betrokken medewerkers.

Zoals bekend zullen in totaal 600 van de 28.000 banen gaan verdwijnen: 200 bij PinkRoccade wegens een eerdere reorganisatie uit 2004 en 400 banen bij de nieuwe onderneming “in management en ondersteunende functies” als gevolg van de integratie. De afspraak heeft de kracht van cao en loopt tot 1 oktober 2006, aldus Carla Kiburg van FNV Bondgenoten.
Er komt voor beide bedrijven één mobiliteitscentrum en vacaturebank. Niet-herplaatste werknemers krijgen een outplacementtraject aangeboden. Voor 55-plussers, arbeidsongeschikten en zwangere werknemers is een ontslagverbod afgesproken.
Het principeakkoord zal door de bonden “met een positief advies” aan de leden bij Getronics PinkRoccade worden voorgelegd, schrijft de onderneming in een persbericht. De leden hebben tot 22 april om hun stem uit te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-07T08:59:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.