Cloud9 Health Solutions krijgt kapitaalinjectie

Health Innovations, een investeringsfonds waarin zorgverzekeraar VGZ, ABN Amro en zorgmiddelenleverancier Mediq participeren, investeert in softwareontwikkelaar Cloud9 Health Solutions. Deze startup uit Deventer ontwikkelt software die ziekenhuizen aanzienlijke tijdwinst moet opleveren bij het maken van kwaliteitsregistraties. De grootte van de investering is niet bekend gemaakt; Health Innovations spreekt alleen van een 'flinke investering'.

De investering van Health Innovations zal door Cloud9 Solutions met name worden gebruikt om de groeiplannen te financieren en de zogeheten Research Manager-software verder bij ziekenhuizen te implementeren. De Regionale ontwikkelingsmaatschappij NV Oost heeft een belangrijke rol gespeeld bij het aan elkaar koppelen van Cloud9 Health Solutions en het investeringsfonds.

Cloud9 Health Solutions speelt met zijn software in op de druk die er bij ziekenhuizen is om vaart te maken met het verder opzetten en uitbreiden van kwaliteitsregistratiesystemen. Kwaliteitsregistraties zijn voor hen een belangrijk meetinstrument om geboden zorg te kunnen verbeteren. Ze vergroten de transparantie omdat per medisch-specialisme inzichtelijk wordt gemaakt of een ziekenhuis er juist wel of niet in uitblinkt. Vanuit zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties en de overheid is er de roep om dit soort gegevens openbaar te maken.

Volgens de start-up uit Deventer zijn in veel ziekenhuizen de administratieve procedures voor kwaliteitsregistraties tijdrovend en daarmee duur, waardoor te weinig snel voortgang wordt geboekt. Het bedrijf zegt dat zijn software alle benodigde informatiebronnen koppelt en informatie ontsluit, bijvoorbeeld gegevens uit het epd (elektronisch patiëntendossier) en laboratoriumregistraties. De software voorkomt dat dezelfde gegevens door verschillende afdelingen meerdere malen worden ingevoerd, en scheelt ziekenhuizen tijd en geld.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-20T11:48:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.