Ceo T-Systems plotseling overleden

Konrad Reiss, ceo van T-Systems en directielid van Deutsche Telekom, is woensdag onverwacht overleden. T-Systems laat weten geschokt te zijn door het plotselinge wegvallen van de 47-jarige topman.

Reiss' collega-topmanagers stellen dat het bedrijf hiermee een inspirerende leider heeft verloren. "Hij had een grote toewijding en droeg actief bij aan de herorientatie van Deutsche Telekom. Konrad Reiss begreep hoe je een sterk gemotiveerd team competent moet leiden", verklaart Kau-Uwe Ricke, voorzitter van de directieraad. Hij spreekt ook zijn medeleven uit naar de weduwe en drie kinderen van Reiss.

 

Ricke neemt tijdelijk de DT-taken van Reiss waar, terwijl financieel topman Wilfried Peters de T-Systems-taken waarneemt. Het concern zoekt nu naar een opvolger voor de plots overleden topman.

 

Reiss was naast zijn ceo-functie van T-Systems bij Deutsche Telekom verantwoordelijk voor de strategische bedrijfsdivisie Business Customers. Hij begon ooit in consultancy en leidde twee consultingbedrijven die hij in 1986 zelf had opgezet. Na de verkoop daarvan aan CapGemini bekleedde hij diverse managementfuncties binnen dat bedrijf.

 

In 2000 stapte hij over naar Daimler Chrysler Services, waar hij verantwoordelijk werd voor ict-dienstentak Debis. Sinds begin 2003 bekleedde Reiss een zetel in de directieraad van Deutsche Telekom. Hij werd toen gelijk al aangesteld als ceo van T-Systems.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-08T14:18:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.