Adobe voorziet forse groei in de pdf-business

Bruce Chizen, de ceo van Adobe, voorziet een 'boom'in de pdf business. Hij was onlangs in België uit interesse voor de elektronische identiteitskaart. Als ontwikkelaar van het pdf-formaat, mikt Adobe voluit op de markt voor het uitwisselen van beveiligde documenten.

Na Bill Gates is Bruce Chizen de tweede it-topper die zijn interesse voor de Belgische elektronische identiteitskaart niet onder stoelen of banken steekt.  "Fantastisch, jullie elektronische identiteitskaart. Iedereen heeft er binnenkort één en zo beschikt elke burger over een geweldig elektronisch identificatiemiddel waarvoor geen extra investering nodig is."

 
Het is nu al mogelijk om een pdf-document (Tax-On-Web) te ondertekenen met een digitale handtekening, al dan niet geactiveerd door de eID. De volgende stap in de beveiliging wordt het voorzien van een historie van de documentstroom en het onleesbaar of onwijzigbaar maken van het document door daartoe niet-gemachtigde personen. De ultieme doelstelling is daarbij ook om te vermijden dat de gegevens opnieuw manueel gecodeerd moeten worden. "In de Verenigde Staten wordt elk jaar bijna zestig miljard dollar uitgegeven aan het coderen van gegevens die nochtans al in elektronische vorm bestaan", aldus Chizen.

Adobe is alvast optimistisch over zijn afdeling Intelligent Document Management, die zich richt op zijn (niet-gratis) tools voor het aanmaken van pdf's en het beheer van de documentstroom. De pdf-business, zoals Bruce Chizen het omschrijft, vertegenwoordigt nu een derde van Adobes omzet. De rest is afkomstig van grafische software zoals het bekende Photoshop.
"Documentbeheer is onze sterkste groeimarkt. Ik voorzie dat die binnen 4 à 5 jaar onze inkomsten uit grafische software overstijgt."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-11T13:17:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.