HP schrapt nog eens 30.000 banen

Hewlett-Packard (HP) schrapt 25.000 tot 30.000 banen. Dit komt neer op zo’n 10 procent van het personeelsbestand. De ontslagronde maakt deel uit van de opsplitsing van het bedrijf en moet een kostenbesparing van 2,7 miljard dollar opleveren.

In oktober 2014 maakte HP bekend dat het zich opsplitst in twee bedrijven: HP Enterprise (zakelijke hardware en diensten) en HP Inc. (verkoop van pc’s en printers). In november moet deze opsplitsing plaatsvinden. Nu kondigt HP een reorganisatie aan waarbij 10 procent van het personeelsbestand wordt geschrapt. Binnen HP Enterprise verdwijnen 25.000 tot dertigduizend banen en bij HP Inc. gaat het om 3300 banen. Met de banenreductie moet het bedrijf 2,7 miljard dollar besparen.Het is momenteel nog niet bekend in hoeverre er spraken is van gedwongen ontslagen en wat de reorganisatie voor de Nederlandse vestiging gaat betekenen.

De aangekondigde reorganisatie komt bovenop de eerdere ontslagrondes binnen het bedrijf. Na de aankondiging van de opsplitsing heeft HP in de afgelopen jaren al ruim vijftigduizend banen geschrapt. Zo bestond het personeelsbestand in 2011 nog uit 350.000 medewerkers, maar was dit in eind 2014 gedaald tot ruim driehonderdduizend medewerkers. Met de nieuwe ontslagronde houdt HP nog zo’n 250.000 banen over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-16T10:46:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.