Oud-CIO Veiligheid en Justitie nu topman Logius

Bob Papenhuijzen

Bob Papenhuijzen vervangt per 1 oktober Steven Luitjens als directeur van Logius. Papenhuijzen was sinds oktober 2012 directeur Doc-Direkt bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Voor zijn overstap naar BZK was hij directeur Informatisering en Inkoop en tevens cio bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.

De huidige directeur van de digitale overheidsdienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) Steven Luitjens wordt kwartiermaker voor de nieuw te vormen directie Digitalisering en Informatisering Overheid.

Papenhuijzen werkte van 1989 tot 2008 bij het voormalige ministerie van Verkeer en Waterstaat in verschillende leidinggevende functies. De nieuwe Logius-directeur studeerde Werktuigbouwkunde aan de toen nog Technische Hogeschool Delft en promoveerde in 1994 op het snijvlak van systeemtheorie en modelvorming.

Nieuwe partners

Eind augustus selecteerde Logius nog een groep it-bedrijven die voor applicatie- en testdiensten zijn in te zetten. Capgemini, Sogeti en de combinatie Sysqa/Software Improvement Group (SIG) tekenden hierbij voor een looptijd van vier jaar. Atos is tot reserve benoemd. In totaal wordt er voor de applicatiediensten ongeveer vijftien miljoen euro per jaar begroot, oplopend naar dertig miljoen. Logius voorziet voor testdiensten jaarlijks zo'n één tot drie miljoen euro uit te geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ergens krijg ik de indruk dat er een beetje in omgekeerde volgorde gewerkt wordt, het lijkt vooral budget-gedreven waardoor ik me niet aan de indruk kan onttrekken dat het niet meer is dan een rokade op de achterlijn, uiteindelijk blijven het dezelfde koninkrijkjes.

Gebudgetteerde beveiliging klinkt dan opeens als een politiemissie in oorlogsgebied. Kan me een lijvig schrijven van de onderzoeksraad herinneren naar aanleiding van het incident met DigiNotar, conclusies waren vernietigend omdat er sprake is van cultuur probleem.


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-16T13:30:00.000Z Annemiek Sprado


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.