Oranje licht voor iCentre, Dixons en MyCom

De winkels van iCentre (foto), Dixons en MyCom blijven open.

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) is onder voorbehoud akkoord gegaan met de overname van onderdelen uit de deels failliet verklaarde BAS Group. Het betreft de Apple-wederverkoper iCentre en de computerwinkel Dixons en MyCom. Ook neemt Relevant Holding de verzekeraar Harmony over.

Afgelopen 12 oktober werd bekend dat iCentre, Dixons en MyCom een doorstart maken onder de nieuwe eigenaar Relevant Holdings. Dit kwamen de curator van BAS Group, Jan Padberg van advocatenbureau HVG, en Relevant Holdings overeen, afhankelijk van de goedkeuring van de ACM. Die heeft nu gezien de financiële urgentie besloten onder voorwaarden akkoord te gaan. Normaal staat er een wachtperiode van vier weken voordat een overname groen licht krijgt, maar ACM heeft de nieuwe eigenaar hiervoor ontheffing verleend.

Wel gaat ACM nog een inhoudelijk oordeel vellen over de toelaatbaarheid van deze overname. In die beoordeling onderzoekt de antitrust-waakhond of er na de concentratie voldoende concurrentie overblijft.

Relevant Holdings is onder meer eigenaar van telecom-winkelketens Optie1, Phone House en Typhone.nl. In het kader van de doorstart blijven alle 24 iCentre-winkels, ruim dertig Dixons-winkels en 22 MyCom-winkels, waaronder negen winkels van franchisenemers, open, evenals de webwinkels van de drie ketens. Naar verwachting is voor circa de helft van de ruim duizend medewerkers van BAS Group zicht op een nieuw dienstverband.

Apple Premium Reseller iCentre maakt een volledige doorstart, inclusief Apple Repair, de door Apple gecertificeerde service- en reparatiedienst. Relevant Holdings heeft de intentie om de 'omnichannel'-focus van de drie winkelformules voort te zetten. Naast een groot deel van de winkelformules wordt ook verzekeraar Harmony overgenomen door Relevant Holdings. Harmony richt zich onder meer op schade- en diefstalverzekeringen voor consumentenelektronica. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-20T11:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.