Apple in tweede kwartaal naar record omzet en winst

Apple maakt vandaag de resultaten bekend voor het tweede kwartaal van het boekjaar 2005, dat werd afgesloten op 26 maart 2005. Het bedrijf boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 290 miljoen dollar.

In hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar werd een nettowinst geboekt van 46 miljoen dollar. De omzet voor het afgelopen kwartaal bedroeg 3,24 miljard dollar, een stijging van 70 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar.

 

De internationale verkopen vertegenwoordigden in dit kwartaal 40 procent van de totale omzet. Apple heeft in het afgelopen kwartaal 1.070.000 Macintosh computers en 5.311.000 iPods verkocht, wat een stijging betekent van 43 procent in de verkoop van computers en een stijging van 558 procent in de verkoop van iPods ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar.

"We zijn zeer verheugd dat we voor in dit tweede kwartaal zowel een recordomzet als een recordwinst kunnen rapporteren", zegt ceo Steve Jobs. "Apple ligt volledig op koers en we hebben voor het komende jaar een aantal ongelooflijke nieuwe producten in petto, te beginnen met Mac OS X Tiger, dat nog deze maand in de winkel ligt."

Ook de verwachtingen voor het lopende derde kwartaal zijn hoog gespannen. "We rekenen op een omzet die op hetzelfde niveau ligt als van het nu afgesloten tweede kwartaal, dus rond de 3,25 miljard dollar", zegt cfo Peter Oppenheimer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-14T10:08:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.