Nederland ICT en DINL bundelen krachten

Lotte de Bruijn, directeur Nederland ICT

Lotte de Bruijn

Branchevereniging Nederland ICT heeft zich aangesloten bij Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL). Het lidmaatschap moet de samenwerking tussen beide organisaties verder versterken. Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT, treedt toe tot het bestuur van DINL.

'Door ons aan te sluiten bij DINL kunnen we het belang van de digitale infrastructuur op een meer eenduidige manier uitdragen', licht Lotte de Bruijn toe. Onder de leden van Nederland ICT bevinden zich de grote telecombedrijven en een aantal hosting- en serviceproviders. Bij DINL zijn onder meer AMS-IX, Dutch Datacenter Association, DHPA, ISPConnect, Stichting NLnet, SIDN en Surfnet aangesloten.

DINL-voorzitter Michiel Steltman wijst op de gezamenlijke doelstellingen van de brancheorganisaties: 'DINL en Nederland ICT hebben een gezamenlijk doel: het creëren van de beste randvoorwaarden voor de digitale infrastructuur in Nederland. We kunnen goed profiteren van elkaars netwerk, expertise en communicatiekracht op een aantal belangrijke dossiers.'

Bewaarplicht

Daarmee verwijst hij naar een aantal onderwerpen die bij beide organisaties op de agenda staan. Dat zijn bijvoorbeeld de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten, de bewaarplicht, de Wet Computercriminaliteit III en de Safe Harbor-overeenkomst tussen Europa en de Verenigde Staten.

Nederland ICT en DINL melden in een gezamenlijk bericht: 'In de Tweede Kamer is recent een motie aangenomen waarin het kabinet wordt gevraagd de digitale infrastructuur te erkennen als Derde Mainport, naast Schiphol en de Rotterdamse Haven. Daarin is ook gevraagd aan het kabinet om een visie op de versterking van de Derde Mainport te formuleren. Op het Jaarcongres ECP op 19 november nemen Lotte de Bruijn en Michiel Steltman deel aan een paneldiscussie over hoe die visie ingevuld zou kunnen worden.

DINL

De stichting DINL is de vertegenwoordiger en spreekbuis van aanbieders van digitale infrastructuur. Deelnemers van DINL zijn AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), DDA (Dutch Datacenter Association), DHPA (Dutch Hosting Provider Association), ISPConnect, Stichting NLnet, SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) en Surfnet.

Nederland ICT

Nederland ict vertegenwoordigd ruim vijfhonderd ict-bedrijven die in Nederland actief zijn. Verschillende werkgroepen richten zich op specifieke ontwikkelingen binnen de branche en zijn de spreekbuis naar politiek en publiek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-20T11:44:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.