SAP sluit aan bij informatieplatform ECP

Handen schudden

De softwareleverancier SAP heeft zich aangesloten bij ECP, het platform voor de informatiesamenleving. Het doel van de samenwerking is dat SAP zijn kennis en ervaring over ict wil delen met de Nederlandse samenleving. ECP kan gebruik maken van bepaalde praktijkverhalen en prototypes van SAP. In het bijzonder op het gebied van technologische veranderingen en elektronische ontwikkelingen binnen de zorg.

Het ECP is een onafhankelijk platform dat het bedrijfsleven, de overheid en de maatschappelijke organisaties bij elkaar brengt om zo het ict gebruik te stimuleren. Caspar Joustra, algemeen directeur bij SAP Nederland, vindt de rol van het ECP belangrijk, omdat het platform het gebruik van ict en innovatie in Nederland stimuleert. Dat is belangrijk voor de internationale concurrentiepositie, vindt hij. Op dit gebied heeft Nederland de afgelopen jaren namelijk veel concurrentie ondervonden van landen als Denemarken, Duitsland, Finland en Zweden.

Bij ECP zijn momenteel 120 bedrijven en organisaties aangesloten waaronder een mix van it-bedrijven en gebruikersorganisaties. Het varieert van grote bedrijven als IBM, Microsoft, Google, Ebay en grote eindgebruikers als Albert Heijn, DSM, IBM en CGI tot aan kleinere bedrijven zoals Decos en Kennisnet. 
SAP was al lid van branchevereniging Nederland ICT, maar vindt het nu ook handig om zich aan te sluiten bij ECP. Hiermee hoopt het bedrijf in de samenleving een groter bereik te krijgen bijvoorbeeld in het hoger onderwijs. 

Eerder werkte SAP ook al samen op maatschappelijk gebied. Vooral in de gezondheidszorg heeft de organisatie al meerdere samenwerkingen achter de rug. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met medicijnfabrikant Roche voor het bestrijden van Diabetes Type-2.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-01T10:20:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.